Συμμετοχή της Lyktos Group, συμφερόντων Μ. Σάλλα, στην Wealth Financial Services
28/02/2017 16:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμμετοχή της Lyktos Group, συμφερόντων Μ. Σάλλα, στην Wealth Financial Services

Σε μια ακόμη στρατηγική τοποθέτηση στον εγχώριο χρηματοοικονομικό κλάδο προχώρησε το Lyktos Group, συμφερόντων του Μιχάλη Σάλλα.

Έχοντας ήδη, μέσω της Lyktos Participations προχωρήσει, μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην απόκτηση ποσοστού 21,50% της συνεταιριστικής Παγκρήτιας Τράπεζας, ο όμιλος πραγματοποίησε ακόμη μια τοποθέτηση αποκτώντας ποσοστό στην εταιρεία Wealth Financial Services.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης περιουσίας (wealth management), διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ομάδα παροχής επενδυτικών συμβουλών στην χώρα, αποτελούμενη από εξειδικευμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον Τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, Partners είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βουργάνας, Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αθανάσιος Κοντονίκας, Παναγιώτης Πουλής και Φάνης Μυλωνάς.

Η Wealth Financial Services συνεργάζεται αποκλειστικά με τη διεθνούς εμβέλειας χρηματιστηριακή εταιρία Euroxx ΑΧΕΠΕΥ και προσφέρει εύρος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε χαρτοφυλάκια πελατών αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την συμμετοχή επενδυτών σε ομόλογα μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων στις MLS Πληροφορική, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, MOTOR OIL και ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της του Lyktos Group στην Wealth Financial Services είναι της τάξης του 20%. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Wealth Financial Services η οποία θα ενισχυθεί με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Lyktos Group στον χρηματοοικονομικό χώρο.

capital.gr