Στουρνάρας: Να τηρήσουμε τη συμφωνία με τους Θεσμούς
13/10/2018 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας: Να τηρήσουμε τη συμφωνία με τους Θεσμούς

Μέσα στην αναταραχή της ιταλικής κρίσης, που έχει σηµάνει συναγερµό σε όλα τα κέντρα αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, μιλώντας στα "Παραπολιτικά", αναδεικνύει τους κινδύνους που αναδύονται στη διεθνή σκηνή, επισηµαίνοντας ότι η Ελλάδα, που παραµένει "εύθραυστη", πρέπει να θωρακιστεί, έτσι ώστε να µην παρασυρθεί στη δίνη των διεθνών αναταράξεων.

Το πρώτο σηµείο που θίγει ο Γ. Στουρνάρας είναι η επιδείνωση του κλίµατος από τον Βορρά έως τον Νότο και από την Ανατολή έως τη Δύση. Ο εµπορικός και νοµισµατικός πόλεµος που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ µε την Κίνα και η αύξηση των επιτοκίων προκαλούν σεισµικές δονήσεις στις αγορές και, όπως τονίζει ο κεντρικός τραπεζίτης, δηµιουργούν ένα "οικονοµικό περιβάλλον λιγότερο φιλικό απ’ ό,τι είχε υποτεθεί". Τι σηµαίνει πρακτικά αυτό; Οτι κάθε "στραβοτιµονιά", κάθε λάθος µπαίνει στο "µάτι" των αγορών, που "τιµωρούν" τους αποκαλούµενους "αδύναµους κρίκους". Σηµειωτέον ότι το ελληνικό 10ετές βρέθηκε να διαπραγµατεύεται κοντά στο 4,7%, ενώ το 7ετές ξεπέρασε το 4,1%.

Σύµφωνα µε τον διοικητή της ΤτΕ, η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα όλων των συµφωνηθέντων µε τους δανειστές της είναι µονόδροµος για να βγει από το κάδρο της κρίσης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της.

Πηγή:capital.gr