Στουρνάρας: Να αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος
30/12/2016 23:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας: Να αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος

Την ανάγκη να αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας επισημαίνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στην Καθημερινή.

«Η ΤτΕ παροτρύνει τους θεσμούς, τους εταίρους της Ελλάδας, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, να επιδείξουν την απαραίτητη ευελιξία ώστε να αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος» τονίζει στο άρθρο του ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ διαμηνύει δε ότι οι ενθαρρυντικές ενδείξεις σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν επανάπαυση και χαλάρωση των προσπαθειών. «Αντίθετα, χρειάζεται τώρα μεγαλύτερη και αταλάντευτη συνέπεια και, κυρίως, αποφυγή των λαθών και των οπισθοδρομήσεων του προγράμματος» υπογραμμίζει.

«Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης αναμένεται να ενισχύσουν το αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας μακροπρόθεσμα μέσω της ταχύτερης ανόδου της παραγωγικότητας και της απασχόλησης» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

«Κύρια προϋπόθεση για τη βελτίωση της χρηματοδότησης της οικονομίας είναι η αποτελεσματική διαχείριση του υψηλού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο το συντομότερο δυνατόν» προσθέτει.

imerisia.gr