Στο «συννεφάκι» του Θ. Σκυλακάκη: Δεν θα έρθουν νέα μνημόνια, δεν θα έχουμε χρεοκοπία, δεν είμαστε ταπί…
12/01/2021 11:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο «συννεφάκι» του Θ. Σκυλακάκη: Δεν θα έρθουν νέα μνημόνια, δεν θα έχουμε χρεοκοπία, δεν είμαστε ταπί…

«Δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία», λέει

Στο δικό τους κόσμο ζουν τα μέλη της Κυβέρνησης, η οποία αρνείται να δει τη σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης που εν μέρει προκάλεσε με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της. Σύμφωνα δε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο κόσμος έχει λεφτά και τα αποταμιεύει κιόλας, γιατί… εμπιστεύεται την προοπτική της Ελλάδας.

Όσο για το κυβερνητικό ταμείο, ο κ.Σκυλακάκης είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ: «Δεν είμαστε ταπί, γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εξατομικευμένα μέτρα. Η επόμενη φάση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη, καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν θα έρθουν νέα μνημόνια, καθώς το βασικό είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Στη μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα υπάρξει κατανόηση από τους αξιολογητές, ωστόσο η επόμενη μέρα θα φέρει και την επάνοδο κάποιων στόχων».

Με τη βοήθεια των εμβολίων ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «δε θα πάμε και δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία».

Την περίοδο της πανδημίας ιδιώτες και επιχειρήσεις κατέθεσαν 15 επιπλέον δισ. ευρώ στις τράπεζες σύμφωνα με τον Θοδωρή Σκυλακάκη, ο οποίος σχολίασε: «Στα μνημόνια οι πολίτες πήραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, τώρα τα έβαλαν γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες που θα ανοίξουν, καθώς υπάρχουν προϊόντα με εποχικότητα και αν μείνουν ως απόθεμα θα χάσουν την άξια τους, και αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει δευτερογενή κρίση όταν ανοίξει η οικονομία».

Για το μειωμένο ενοίκιο είπε πως σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες, «εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί το ενοίκιο του Νοεμβρίου και με την καταβολή του θα έχουν λυθεί όλα τα διαχειριστικά ζητήματα και μετά η κατάσταση με τις καταβολές θα ομαλοποιηθεί».

Πηγή: newsbreak.gr