Σταϊκούρας: Τα οικονομικά στοιχεία διαψεύδουν τον πρωθυπουργό
06/03/2017 15:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταϊκούρας: Τα οικονομικά στοιχεία διαψεύδουν τον πρωθυπουργό

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διαψεύδουν», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ σημειώνει πως η οικονομία επέστρεψε το 2015 και παρέμεινε το 2016 σε ύφεση και πως ακόμη το Α.Ε.Π. δεν έχει φτάσει εκεί που ήταν το 2014.

Ανέφερε, επίσης, ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η μεταβολή του Α.Ε.Π. παρουσιάζει σημαντικό αρνητικό πρόσημο τόσο έναντι του προηγούμενου τριμήνου όσο και έναντι του αντίστοιχου του 2015, καθιστώντας αυτό το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω, κυρίως, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Η Κυβέρνηση έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεν έχει όμως ούτε την ικανότητα, ούτε το σχέδιο, ούτε τη βούληση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αντιθέτως, με την αναποτελεσματικότητα, την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες που την χαρακτηρίζουν, σέρνει την οικονομία στη στασιμότητα και βυθίζει την κοινωνία στο τέλμα», πρόσθεσε ο τομεάρχης οικονομικών και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

imerisia.gr