Shell: Το φθινόπωρο η καμπάνια για το φυσικό αέριο, ακολουθεί το ρεύμα
24/06/2018 12:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Shell: Το φθινόπωρο η καμπάνια για το φυσικό αέριο, ακολουθεί το ρεύμα

Tο 1926 ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων αποθηκών καυσίμων της εταιρείας Shellστο Πέραμα. 92 χρόνια μετά, το σήμα της εταιρείας καυσίμων παραμένει ενεργό στην ελληνική αγορά, μέσω της μεγαλύτερης θυγατρικής του ομίλου Motor Oil Hellas, της εταιρείας Coral. Η φετινή χρονιά ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σηματοδοτεί την ενίσχυση και διεύρυνση της δραστηριότητάς της σε νέες αγορές, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία εισήλθε και στο χρηματιστήριο μέσω του εταιρικού ομολόγου που εξέδωσε.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Coral Γιώργος Χατζόπουλος στο πλαίσιο παρουσίασης της νέας γενιάς καυσίμων V-Power, η εταιρεία είμαι έτοιμη από το φθινόπωρο να ξεκινήσει την καμπάνια για την αγορά φυσικό αέριο. Ήδη έχει προετοιμαστεί η υποδομή ΙΤ ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προμήθεια αερίου σε ένα δοκιμαστικό γκρουπ περίπου 100 πελατών.

Ταυτόχρονα, όμως, η εξαγορά της εταιρείας ηλεκτρισμού NRG που ανακοινώθηκε από τον όμιλο Motor Oil ανοίγει τον δρόμο και για την αγορά του ηλεκτρισμού. Σε αυτές τις νέες δραστηριότητες δύναμή μας είναι το δίκτυο των 700 πρατηρίων, οι 200 χιλιάδες πελάτες που τα επισκέπτονται κάθε μέρα και τα 830 χιλιάδες ενεργά μέλη του Smart Club, ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος, προσθέτοντας ότι το πρατήριο του μέλλοντος θα είναι μεγάλο, θα προσφέρει στον πελάτη όλη την γκάμα καυσίμων από βενζίνη, μέχρι αέριο και ρεύμα αλλά και υπηρεσίες και προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα οκτώ νέα πρατήρια που προστίθενται στο δίκτυο της εταιρείας στα εθνικά οδικά δίκτυα, θα υπάρχουν και ταχυφορτιστές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα πρατήρια άλλωστε της εταιρείας αποτελούν ήδη την αιχμή του δόρατος της δραστηριότητας της Coral, η οποία είχε πέρυσι τον κύκλο εργασιών της να φτάνει το 1,94 δισ. ευρώ και να διακινεί 5,5 εκατ. ευρώ ημερησίως, εκ των οποίων το 50% περίπου μετρητά, με μερίδιο αγοράς 23%.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην εξαγορά πέρυσι της Lukoil στην Κύπρο, έχοντας θέσει ως στόχο την απόκτηση μεριδίου 15% την επόμενη πενταετία στην αγορά, ενώ η επέκταση συνεχίζεται και προς τα βόρεια σύνορα με την ανάπτυξη των πρώτων 3 πρατηρίων στην αγορά της Σερβίας. Η Coral επίσης έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά των χημικών, των καυσίμων της ναυτιλίας αλλά και στα αεροπορικά καύσιμα.

Τα νέα καύσιμα

Οι δηλώσεις για τις νέες δραστηριότητες έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων καυσίμων Shell V-Power με τεχνολογία Dynaflex, που δημιουργήθηκαν με στόχο να μεγιστοποιήσουν την απόδοση αλλά και να βελτιώσουν τη λειτουργία των αυτοκινήτων.

Όπως τόνισε η επιστήμονας μέλος της ομάδας έρευνας και τεχνολογίας της Shell στον Λονδίνο, Shuhui Yow, τα νέα καύσιμα, που είναι το αποτέλεσμα της εργασίας μιας ομάδας 170 επιστημόνων, διαθέτουν μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως προηγμένη ισχύς καθαρισμού, αποδοτικότερη καύση στον κινητήρα και μείωση της τριβής.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόσθετο με τεχνολογία Dynaflex βοηθάει στην απομάκρυνση έως και του 80% των ιζημάτων που μειώνουν την απόδοση του κινητήρα. Επίσης, περιέχει νέο συστατικό μείωσης τριβών, σε διπλάσια ποσότητα απ’ ό,τι στην προηγούμενη σύνθεσή της, ενώ η τεχνολογία Dynaflex μειώνει τις τριβές άμεσα στο εσωτερικό της μηχανής, επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματική μεταφορά ενέργειας στους τροχούς.

Παράλληλα, το νέο πετρέλαιο Shell V-Power Diesel περιέχει τεχνολογία καθαριστικών προσθέτων σχεδιασμένων να απομακρύνουν τα επιβλαβή ιζήματα που μειώνουν την απόδοση από τα βασικά εξαρτήματα του συστήματος καυσίμου όπως βαλβίδες εισαγωγής και έγχυσης καυσίμου. Το νέο Shell V-Power Diesel με ενισχυμένη τεχνολογία Dynaflex βοηθάει στην απομάκρυνση έως και του 80% των ιζημάτων που μειώνουν την απόδοση του κινητήρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Ελλάδα το ποσοστό πωλήσεων των καυσίμων V-Power είναι 48,5%, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, και αντιπροσωπεύουν το 12% όλης της αγοράς.

capital.gr