Σε ένα μήνα η απόφαση για την ΣΕΚΑΠ
17/01/2018 16:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ένα μήνα η απόφαση για την ΣΕΚΑΠ

Εκδικάστηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχει εκκινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η ΣΕΚΑΠ ζητεί να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο – μαμούθ, συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα εκτιμάται ότι θα βγει σε περίπου έναν μήνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η βασική επιχειρηματολογία της νομικής υπεράσπισης των δικηγόρων της ΣΕΚΑΠ κινήθηκε γύρω από την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία της ακριτικής καπνοβιομηχανίας τόσο για κοινωνικούς λόγους που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς εδρεύει σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Επίσης οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία πραγματοποίησαν παρέμβαση υπέρ της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι υποστηρίζουν με σθένος «τη θέση τους για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως τα οραματίστηκε ο ιδρυτής της».

Υπογραμμίζουν ότι θα αγωνιστούν ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και έναν από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε να ανακοπεί το κύμα αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει την Θράκη. «Μαζί με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης» καταλήγουν.

eleftherostypos.gr