Σάλλας: Η οικονομία δοκιμάστηκε αλλά έχει σημαντικές προοπτικές
18/05/2017 14:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλλας: Η οικονομία δοκιμάστηκε αλλά έχει σημαντικές προοπτικές

«Ανήκω σ' εκείνους που πραγματικά πιστεύουν στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, τα όρια της οποίας δοκιμάστηκαν σκληρά. Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε φάση σταθεροποίησης». Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Μιχάλης Σάλλας ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές της οικονομίας αλλά και στηνείσοδο της Lyktos Participations A.E. του γνωστού τραπεζίτη ως Στρατηγικού Επενδυτή στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Ο κ. Σάλλας ανέφερε πως: «Eίναι πολλοί οι τομείς που παρουσιάζουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων ως την ενέργεια (Ανανεώσιμες Πηγές, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), τις εξαγωγές, την καινοτομία και τον τουρισμό. Πρωτοπόρα επενδυτικά εργαλεία μπορούν να δώσουν προοπτική υψηλών αποδόσεων στις παραπάνω διακεκριμένες δράσεις.

Αυτή είναι η στιγμή που η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης, υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως με την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας, εγχώριας και διεθνούς.

Κινήσεις όπως αυτή που συντελείται στην Παγκρήτια εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο καθώς μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και για νέα κεφάλαια. Στην επενδυτική μας διόπτρα παραμένει η μικρομεσαία επιχείρηση, που πρέπει να βρει ξανά τον βηματισμό της. Σταδιακά και με σχέδιο μπορούν να δομηθούν οι προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της οικονομίας και τη δημιουργία πλούτου.

Εμείς πάντως θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lyktos Participations αποκτά το 21,49% της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το καταστατικό του πιστωτικού ιδρύματος, με το μερίδιο αυτό, η Lyktos έχει το δικαίωμα διορισμού του Διευθύνοντος Συμβούλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας και της τοποθέτησης δύο ακόμη μελών, στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας.

Τα κεφάλαια της αύξησης υπερκαλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, όπως αυτές ορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε στην απόφαση συμμετοχής του στην Τράπεζα και στα σχέδιά του για το μέλλον. «Είναι ένα αναπτυξιακό στοίχημα που θα το κερδίσουμε, αποδεικνύοντας πως η Ελληνική Οικονομία και ασφαλώς η Οικονομία της Κρήτης έχουν προοπτικές και δυναμική ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Θέτουμε τους στόχους και τους υπηρετούμε με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και αίσθημα ευθύνης. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά» δήλωσε ο κ. Σάλλας.

imerisia.gr