«Ψυχρολουσία» Citi για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2017
27/04/2017 19:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ψυχρολουσία» Citi για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2017

Επί τα χείρω αναθεωρεί την πρόβλεψή της για την ελληνική ανάπτυξη η Citi σε συνέχεια των αρνητικών προβλέψεων που έχουν κάνει και άλλοι επίσημοι φορείς, με τελευταίο το ΙΟΒΕ που «βλέπει» ανάπτυξη 1,5% από 2,7% για φέτος.

Σε ανάλυσή της η Citi , εκτιμά ότι το 2017 η αύξηση του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 0,1%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,5% (για το 2018 βλέπει ανάπτυξη μόλις 1,3%). Όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να επιμένει ότι θα υπάρξει κάποια επιτάχυνση το δεύτερο εξάμηνο, μετά την πιθανή συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, τα capital controls που εξακολουθούν να ισχύουν και τα νέα μέτρα λιτότητας θα συνεχίσουν να φρενάρουν την ανάκαμψη και είναι πιθανό να μην πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη.

«Πιστεύουμε ότι η χώρα θα πάρει τη δόση για να καλύψει τις ανάγκες που απορρέουν από τη λήξη ομολόγων τον Ιούνιο, σημειώνει η Citi, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο στην ελληνική υπόθεση, καθώς η επιστροφή της χώρας στις αγορές πριν από τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος δείχνει όλο και πιο δύσκολη».

Σε κάθε περίπτωση η ανάλυση της Citi είναι η πλέον απαισιόδοξη και συντηρητική καθώς βλέπει οριακή ανάπτυξη, κατά πολύ μικρότερη από αυτή που εκτιμά ότι θα πετύχει η κυβέρνηση.

imerisia.gr