Προχωρά η επένδυση για τα VLTs
02/11/2016 22:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προχωρά η επένδυση για τα VLTs

Στην απόσυρση του αιτήματος διαιτησίας για την υπόθεση των VLTs προχωρά ο ΟΠΑΠ, έπειτα από την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των VLTs που πραγματοποίησε η Επιτροπή Παιγνίων.

Ο οργανισμός στο τέλος του 2015 είχε καταθέσει αίτημα διαιτησίας στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας στο Λονδίνο για ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Μετά την τροποποίηση του κανονισμού, όπως αυτός έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ήδη από χτες, ο ΟΠΑΠ σύμφωνα με πληροφορίες αποσύρεται από το συντριπτικό μέρος της διαιτησίας.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι είναι μια πρώτη κίνηση για να προχωρήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου VLTs στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης του 2011. Πέντε χρόνια δηλαδή παραμένει παγωμένη μια επένδυση που θα έφερνε σημαντικά έσοδα από φόρους στο κράτος.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα παιγνιομηχανήματα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας παιγνίων και αξιοποιεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των παικτών, βάσει διεθνών βέλτιστων πρακτικών για το υπεύθυνο παιχνίδι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει αναλόγως στην προσαρμογή του ύψους των απαιτήσεων του έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Ο Ντάμιαν Κόουπ, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νέος εγκεκριμένος κανονισμός είναι από τους αυστηρότερους διεθνώς, η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων θα επιτρέψει τη νόμιμη ανάπτυξη των VLTs και η πλήρως ρυθμιζόμενη λειτουργία τους μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι επωφελής για την ευρύτερη οικονομία και θα συμβάλει στην πάταξη της παράνομης δραστηριότητας, δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα. Έχοντας παραμείνει απολύτως προσηλωμένος στο έργο των VLTs, ο ΟΠΑΠ εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποίησης αυτής της επένδυσης και εργάζεται εντατικά για την πλήρη ανάπτυξη των VLTs, που αποτελεί εταιρική προτεραιότητα για το έτος 2017».