Προβληματισμός από τους θεσμούς για το μπαράζ παροχών από την κυβέρνηση
20/12/2017 10:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβληματισμός από τους θεσμούς για το μπαράζ παροχών από την κυβέρνηση

Προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις των θεσμών για ορισμένες από τις παροχές που εξαγγέλει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση με τελευταία την αναστολή για 6 μήνες της εφαρμογής του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ειδικά για το μέτρο αυτό στην Καθημερινή ότι «οι θεσμοί ειδαν την απόφαση που ανακοινώθηκε» προσθέτοντας ότι όπως γνωρίζει η κυβέρνηση «οι αλλαγές στις δεσμεύσεις του προγράμματος απαιτούν συμφωνία με τους θεσμούς. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, «έχει επισημανθεί στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά και τεχνικά».

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι θεσμοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις και για το επίδομα 400 ευρώ για τους ανέργους 18-24 ετών κυρίως όσον αφορά το γεγονός ότι δεν θεσπίστηκαν εισοδηματικά κριτήρια.Ειδικά το ΔΝΤ φέρεται να είναι τόσο ενοχλημένο από το μπαράζ των κυβερνητικών παροχών που ενδέχεται να αναδείξει το θέμα ως αρνητικό σημείο στην εισήγησή του προς το Εκτελεστικό Συμβούλιό του τον Φεβρουάριο, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση.

protothema.gr