Παραμένουν στο επίκεντρο της αξιολόγησης του ΔΝΤ οι τράπεζες
14/12/2017 18:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραμένουν στο επίκεντρο της αξιολόγησης του ΔΝΤ οι τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο της αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2018. Αυτό κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ William Murray, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "η αξιολόγηση της στρατηγικής και των σχεδίων του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα παραμένουν στο επίκεντρο της αποτίμησης του ελληνικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι "συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μία συμφωνία για το χρέος μπορεί να επιτευχθεί σύντομα”, καθώς όπως είπε σε διαφορετική περίπτωση το δ.σ. του ΔΝΤ δεν είχε εγκρίνει επί της αρχής το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Centeno σε συνέντευξή του στο CNBC δήλωσε ότι Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει στο ακέραιο το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης προτού λάβει οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με το χρέος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, δεν υπάρχει κάποια διαφωνία με τους Ευρωπαίους, μάλιστα τόνισε πως έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος από το 2015, ωστόσο παραδέχθηκε πως υπάρχουν ακόμη σημεία τα οποία πρέπει να γεφυρωθούν, προκειμένου να προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους.

capital.gr