Παραμένουν οι διαφορές με τους δανειστές για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
02/03/2017 19:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραμένουν οι διαφορές με τους δανειστές για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των δανειστών όπου συζήτησαν για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι διαφορές της κυβέρνησης και του κουαρτέτου παραμένουν σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του πλαισίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, μετά τη συνάντησή του κουαρτέτου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο πλευρές εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις, ως προς το ζήτημα της διαγραφής του του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ Κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση, ανέφερε ότι ανοικτό παραμείνει το θέμα της διαγραφής των οφειλών προς το δημόσιο και την εφορία, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι οι συνομιλίες είναι σε καλό επίπεδο και σχολίασε λέγοντας πως «δεν υπάρχει ιδεολογική διαφορά όπως συμβαίνει στα εργασιακά». Σε ό,τι αφορά στο όριο των 20.000 ευρώ για την ένταξη στο μηχανισμό, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα».

imerisia.gr