Παραδομένοι παραδίδουν τις τράπεζες στους δανειστές
22/07/2016 16:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραδομένοι παραδίδουν τις τράπεζες στους δανειστές

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι κάποια Dagmar Valcárcel αναλαμβάνει μία από τις θέσεις στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ. Άξια η κυρία με βάση το βιογραφικό της που είναι ιδιαίτερα «βαρύ». Ομοίως «βαριά» βιογραφικά θα έχουν και οι υπόλοιποι που θα οριστούν για το Συμβούλιο του Ταμείου που κρατά στα χέρια του το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Δεν έχουν όμως ένα βασικό στοιχείο: Δεν είναι Έλληνες, είναι ξένοι, έχουν δουλέψει σε ξένες τράπεζες, σε funds και ποιος ξέρει που αλλού και ταυτόχρονα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών. Όπως όλα δείχνουν το ΤΧΣ θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο των ξένων και θα μπει και κάποιος Έλληνας έτσι για «ξεκάρφωμα».Τις αποφάσεις θα τις παίρνουν ξένοι, κι όποιος δεν έχει καταλάβει τη σημασία της εξέλιξης αυτής θα το αντιληφθεί σύντομα.

Όπως θα αντιληφθεί και την άλωση του τραπεζικού συστήματος από τους ξένους οι οποίοι δεν είναι κάποιοι επενδυτές που έρχονται να βάλουν λεφτά, όπως π.χ. γίνεται στην Eurobank που έχει έναν αξιόλογο και ισχυρό μέτοχο από τον Καναδά. Έρχονται για να διαχειριστούν τα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που ξεπερνούν τα 220 δισ. ευρώ. Τα μισά από αυτά είναι «κόκκινα», δηλαδή δεν αποπληρώνονται με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους να είναι στο έλεος των συγκεκριμένων διαχειριστών. Αν δηλαδή πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι δανειστές στο ΤΧΣ και εμμέσως στις τράπεζες με «φυτευτά» στελέχη στα διοικητικά συμβούλια, τότε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας περνά στα χέρια τους. Επιχειρήσεις βιώσιμες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έλλειψης ρευστότητας, νοικοκυριά που τσακίστηκαν από την κρίση και το μόνο που τους έμεινε είναι ένα σπίτι, όλα περνούν στα χέρια των δανειστών.

Κανένα σπίτι και καμιά επιχείρηση που είναι συνδεδεμένη με δάνειο δεν θα είναι πια ασφαλής.

Και η κυβέρνηση μπροστά στο τσουνάμι που έρχεται τι κάνει; Σιωπά; Παραδομένη στα όσα υπέγραψε με την τρόικα η αριστερή κυβέρνηση παραδίδει το ΤΧΣ και το τραπεζικό σύστημα στα χέρια των ξένων. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχασαν μέσα από τα χέρια τους τις τράπεζες και μαζί ολόκληρη την οικονομία. Και ίσως θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που θα έχει κάνει. Υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, την επιχειρηματικότητα και την περιουσία των Ελλήνων αλλά αυτοί απλά σιωπούν.

Κομβική περίοδος για το έγκλημα που συνετελέσθη ήταν πέρυσι τέτοια εποχή. Όταν έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν τα capital controls και στέγνωσε η αγορά. Τότε που μια ακόμη τραπεζική κρίση έσκασε, τότε που οι τράπεζες χρειάζονταν νέα κεφάλαια για να επιζήσουν και οι δανειστές τα έδωσαν απλόχερα. Τότε χάθηκε το παιχνίδι. Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές, οι υπαίτιοι πότε θα πληρώσουν;