Πανταλάκης: Ψαλίδι σε μισθούς, εθελούσια έξοδος και διαφάνεια στην Attica Bank
20/09/2016 14:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανταλάκης: Ψαλίδι σε μισθούς, εθελούσια έξοδος και διαφάνεια στην Attica Bank

Για πλήρη διαφάνεια και συνεργασία με τις εποπτικές αρχές δεσμεύτηκε η Attica Bank, κατά τη γενική συνέλευση στην οποία επικυρώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της, Θεόδωρος Πανταλάκης, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα διοικείται από τα στελέχη της και όχι από τους συμβούλους, ενώ προανήγγειλε την υλοποίηση ενός προγράμματος ριζικής αναδιάρθρωσης, το οποίο θα περιλαμβάνει και τη μείωση των υπέρογκων μισθών.

Ο κ. Πανταλάκης, υπογράμμισε: "Η παρουσία μου εδώ είναι παρουσία ευθύνης. Έχω αναλάβει να υλοποιήσω το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που θα επιλύει το σύνολο των ζητημάτων που θέτει ο έλεγχος του SSM και της ΤτΕ. Η αναδιάρθρωση δεν θα είναι κάτι το ευχάριστο. Κάποιοι θα θιγούν. Δεν είναι δυνατόν όταν οι συντάξεις βρίσκονται στα 500 και οι νέοι πτυχιούχοι και με μάστερ να παίρνουν αμοιβές των 800 και 1000 ευρώ να υπάρχουν τόσο υπέρογκες αμοιβές στην τράπεζα. Είναι ένα θέμα που θίγει ο SSM. Θα προωθήσουμε εθελούσια και μείωση μισθών και ζητάμε περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα θα έχουμε διαφάνεια. Η τράπεζα πρέπει να αποκτήσει τις δικές της δομές και οι σύμβουλοι να έχουν ένα τέλος. Θα είμαστε δυσάρεστοι αλλά χρήσιμοι με στόχο να ανακτήσουν οι μέτοχοι την επένδυσή τους”.

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εγκρίθηκαν είναι οι: Αθανάσιος Τσάβαρης, Ιωάννης Τσακιράκης, Ευστάθιος Αναγνώστου, Δημήτριος Τζανίνης, Χαράλαμπος Μπριλάκης, Ιωάννης Μαρμαγκιόλης, Γεώργιος Βλαχάκης, Αθάνσιος Σταθόπουλος και εκπρόσωπος του δημοσίου η κα Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσουλέκου.

Σαφές μήνυμα προς τους μετόχους της Attica Bank απηύθυνε και ο νέος πρόεδρος της κ.Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της τραπέζης, "δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο".

Ο κ.Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. "Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας".

Ο κ.Ρουμελιώτης επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.

imerisia.gr