Πάει και η σεισάχθεια...
28/03/2019 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάει και η σεισάχθεια...

Μετά από τις απανωτές σφαλιάρες και τα τελεσίγραφα των δανειστών, ο Τσίπρας ανέκρουσε πρύμνα για μια ακόμη φορά και η πολυδιαφημισμένη σεισάχθεια ξεφούσκωσε πανηγυρικά.

Αίφνης η κυβέρνηση κατέβασε την σημαία της επανάστασης και συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των Βρυξελλών.

Ωστόσο, κατέθεσε το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία χωρίς να έχει υπάρξει τελική συμφωνία με τους δανειστές για να δείξει ότι αντιστέκεται στις έξωθεν πιέσεις και νομοθετεί μονομερώς. Τίποτα περισσότερο δηλαδή από τις γνώστες επικοινωνιακές παπάτζες της κυβέρνησης.

Η ουσία είναι ότι μια ακόμη εμβληματική μεταρρύθμιση, όπως λένε οι κυβερνώντες, αποδείχθηκε πομφόλυγα.

Όποιοι έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την υποτιθέμενη σεισάχθεια θα διαπίστωσαν ότι ο νομός Κατσέλη ήταν αριστούργημα μπροστά της.

Πρόκειται για μια πετσοκομμένη έκδοση της αρχικής πρότασης που αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ενδιαφερομένους κυρίως λόγω των κουρεμένων κριτηρίων υπαγωγής, αλλά και για το γεγονός ότι πλέον θα διαπραγματεύονται αποκλειστικά με τους τραπεζίτες. Μαντέψτε ποιος θα είναι στο τέλος ο κερδισμένος...

Άλλη μια κωλοτούμπα της πρώτης φοράς αριστεράς. Από το... κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, οδηγηθήκαμε στο... παζαρέψτε με τον τραπεζίτη για να μην χάσετε το σπίτι σας.

Στο μεταξύ επικρατεί χάος με τις δηλώσεις Πετρόπουλου σχετικά με το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Το άδειασμα που του επιφύλαξε ο Τσακαλώτος που δεν λέει να σταματήσει την γκρίνια για τις πρακτικές του Μαξίμου, υποχρέωσε τον Τσίπρα να αφήσει εκτεθειμένο τον Πετρόπουλο, ο οποίος αναγκάσθηκε να προβεί στην απαραίτητη αναδίπλωση. Μένει να δούμε τι θα απογίνει το μυστήριο κονδύλι των 650 εκατομμυρίων που εντόπισαν τα κοράκια. Θα πάει τελικά στα αναδρομικά ή ο Τσίπρας βλέποντας ότι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων δεν γυρίζουν θα θελήσει όψιμα να εφαρμόσει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης επαναφέροντας τα δώρα μήπως πάρει κανένα ψηφαλάκι;

Μέχρι τότε... τζίφος και το δώρο Πάσχα.

Τί άλλο του μένει του λαοπρόβλητου να μοιράσει μπας και μετριάσει την επερχόμενη συντριβή;

Οι ατέρμονες ρυθμίσεις χρεών που ο ίδιος προκάλεσε λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας και οι προσλήψεις κομματόσκυλων.

Αρκούν αυτά για να σωθεί; Μάλλον όχι...

Παρτό αλλιώς σύντροφε... δεν σου βγαίνει τίποτα...