ΟΠΑΠ: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 20% στο α
30/05/2018 18:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΠΑΠ: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 20% στο α' τρίμηνο

Αυξημένα καθαρά κέρδη κατά 20% στα 39,9 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2018, από 33,2 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας και χαμηλότερης φορολογίας σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ τριμήνου 2018 είναι αυξημένα κατά 5,1% στα 377,3 εκατ. ευρώ (α’ τρίμηνο 2017: €358,9 εκατ.), λόγω της αυξανόμενης συνεισφοράς των VLTs και της σημαντικής ενίσχυσης των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού.

Το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) διαμορφώθηκε σε €147,9 εκατ. (από €141,0 εκατ. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα) αυξημένο κατά 4,9% σε σχέση με πέρυσι, κατά αντιστοιχία με τον ρυθμό αύξησης των εσόδων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν επίσης σημαντικά αυξημένα κατά 11,1% στα €87,2 εκατ., απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης σε όλες τις κατηγορίες εξόδων, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ Damian Cope:

"Στο πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε αύξηση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και κερδοφορίας, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε να κεφαλαιοποιεί τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017. Τα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού και τα παιγνιομηχανήματα (VLTs) σημείωσαν θετικές επιδόσεις, ενώ το νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους πράκτορές μας συνέβαλε στην επίτευξη απτών θετικών αποτελεσμάτων.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μας, με μερικές εκατοντάδες νέα πρακτορεία ΟΠΑΠ να ανοίγουν κατά τη διάρκεια του 2018. Το πρόγραμμα μας για τον μετασχηματισμό του ρόλου της τεχνολογίας εισέρχεται στην τελική του φάση, καθώς σκοπεύουμε να έχουμε ολοκληρώσει τη μετάβαση όλων των κύριων τεχνολογικών πλατφορμών στα πρακτορεία μας και την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας για το διαδίκτυο, έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018.

Η εγκατάσταση νέων προϊόντων, ιδιαίτερα των VLTs και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), συνεχίζεται, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, στο εξωτερικό περιβάλλον, το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας συνεχίζει να επηρεάζεται από τις μακροοικονομικές προκλήσεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, καθώς – μεταξύ άλλων – ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας τον ερχόμενο μήνα. Στον ΟΠΑΠ παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων μας, με γνώμονα την πραγματοποίηση του Οράματος 2020".

capital.gr