Οι ΗΠΑ θέλουν λύση για το ελληνικό χρέος
10/05/2017 21:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ΗΠΑ θέλουν λύση για το ελληνικό χρέος

Η οικονομική κρίση που έχει διαλύσει την Ελλάδα, θα συζητηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου των επτά πιο πλουσίων χωρών του κόσμου (G7) και στη συζήτηση θα λάβει μέρος και ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μινούτσιν. Η συνάντηση των G7 θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Μαίου στο Μπάρι της Ιταλίας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Την αποκάλυψη έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικάνικου υπουργείου των Οικονομικών, ο οποίος, σύμφωνα με το mignatiou.com, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις θέσεις των ΗΠΑ επί των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο. Στην κλειστή αυτή ενημέρωση, ο αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει την τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους Θεσμούς, πριν κάνει γνωστές τις δικές της θέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν και να ανακοινωθούν σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται τοmignatiou.com, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπεινα υπάρξει λύση στο πρόβλημα τού ελληνικού χρέους, οπότε στο θέμα αυτό είναι υποστηρικτική στις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι σημαντικό ότι ο αξιωματούχος γνώριζε το ελληνικό ζήτημα. Μας είπε ότι αυτό που έχει παρατηρήσει μέχρι σήμερα είναι η πρόοδος στον "τομέα των πολιτικών, αλλά αυτό -όπως τόνισε- δεν αποτελεί ολοκληρωμένη συμφωνία".

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές εκτός ΔΝΤ, "δεν έχει κλείσει για μετά το 2018 το θέμα των πλεονασμάτων". Μας υπογράμμισαν ότι "ότι ακούγεται αφορά και εκφράζει επιθυμίες και απόψεις των υπολοίπων δανειστών". Οι πηγές εκτός Ταμείου μας είπαν ότι "αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα καταλήξει". Δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα τίποτα, τόνισαν οι πηγές.

capital.gr