Ο Pyatt ηγήθηκε αντιπροσωπείας Ελλήνων επιχειρηματιών προς εύρεση ευκαιριών ανάπτυξης στις ΗΠΑ
13/06/2019 14:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Pyatt ηγήθηκε αντιπροσωπείας Ελλήνων επιχειρηματιών προς εύρεση ευκαιριών ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Oμάδας 28 αντιπροσώπων από 15 ελληνικές εταιρείες από τομείς τόσο διαφορετικούς όπως η βιοτεχνολογία, η προηγμένη παραγωγή, η γεωργία, η ψηφιακή τεχνολογία και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες ηγήθηκε ο Πρέσβης Geoffrey Pyatt στη Σύνοδο Κορυφής για τις επενδύσεις Select USA 2019, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2019 στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται πως το Select USA είναι ένα μια σύνοδος που πραγματοποιείται με στόχο την προώθηση υψηλού επίπεδου επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η οποία συνδέει διεθνείς εταιρείες με Αμερικανικούς οργανισμούς οικονομικής ανάπτυξης για την διερεύνηση ευκαιριών επιχειρηματικών επενδύσεων.

"Η επένδυση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια σπουδαία στρατηγική ανάπτυξης για οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία και καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, είμαι ευτυχής που βλέπω τόσο μεγάλο ενδιαφέρον", δήλωσε ο Πρέσβης Pyatt. "Η Ελλάδα είχε μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες σε σχέση με το μέγεθος της καθώς και τη μεγαλύτερή της αντιπροσωπεία από κάθε άλλη χρονιά, και είμαι υπερήφανος που τις συνόδεψα στις ΗΠΑ μαζί με τον Υπουργό κύριο Χουλιαράκη για να βρουν ευκαιρίες και να συμβάλουν στην οικονομική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας."

Σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις από την Ελλάδα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο τέλος του 2017, με άμεση υποστήριξη 2.700 αμερικανικών θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα κατατάσσεται επίσης ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που νεοσύστατες επιχειρήσεις συμμετείχαν στην ελληνική αντιπροσωπεία - συνολικά τέσσερις - συμπεριλαμβανομένης και μίας που συμμετείχε στη φετινή ελληνική αντιπροσωπεία στο φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας SxSW στο Ώστιν, Τέξας, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας. Προηγούμενοι συμμετέχοντες του Select USA από την Ελλάδα ανακοίνωσαν επενδυτικά σχέδια ύψους 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: capital.gr