Ντροπή! Κατά της αύξησης των μισθών ο Τσακλόγλου!
25/11/2021 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντροπή! Κατά της αύξησης των μισθών ο Τσακλόγλου!

Ο υφυπουργός Εργασίας προτιμάει να ευημερούν οι αριθμοί και οι πολίτες να ζουν με... επιδόματα

Πιο κυνικός νεοφιλελεύθερος και μακριά από την πραγματικότητα της ζωής των χαμηλόμισθων εργαζομένων από τον υφυπουργό Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου δεν πρέπει να υπάρχει.

Ο εκσυγχρονιστικών – σημιτικών καταβολών υφυπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στο Kontra Channel τάχθηκε κατά της αύξησης των μισθών, με το απαράδεκτο επιχείρημα ότι οι αυξήσεις στους μισθούς αυξάνουν τον πληθωρισμό, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα και «δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

Φαίνεται ότι για τον καθηγητή κ. Τσακλόγλου αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί κι ας είναι πένητες οι μισθωτοί. Σύμφωνα με τη λογική του υφυπουργού Εργασίας και σχετικά με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, είναι καλύτερο να επιδοτείς την τιμή του ρεύματος από τις αυξήσεις στους μισθούς των καταναλωτών.

Γιατί αυτό; Επειδή, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, το φαινόμενο των αυξήσεων είναι παροδικό, οπότε το μέτρο της επιδότησης θα το πάρει πίσω, ενώ τις αυξήσεις δεν θα μπορεί να τις πάρει πίσω. «Αν αυτό προσπαθήσουμε να το κάνουμε μέσω αυξήσεων στο μισθολογικό κόστος, αυτό το μισθολογικό κόστος αργά ή γρήγορα θα περάσει πάνω στις τιμές» είπε και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο το είδαμε τη δεκαετία του ’70 και αυτό ήταν που εξέθρεψε τον πληθωρισμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε κατά τη γνώμη μου πάση θυσία».

Οταν ρωτήθηκε αν οι αυξήσεις μισθών οδηγούν και σε αύξηση της κατανάλωσης, επανέλαβε ουσιαστικά την ίδια άποψη: «Οταν έχεις αλόγιστη αύξηση μισθών, αργά ή γρήγορα σου δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Δηλαδή, μεγάλο θέμα της ζήτησης πηγαίνει σε εισαγόμενα αγαθά και τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε». Πάλι καλά που δεν πρότεινε και περαιτέρω μείωση των μισθών ο κ. υφυπουργός!

Πηγή: newsbreak.gr