Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου το ελληνικό χρέος
16/11/2016 15:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντάισελμπλουμ: Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου το ελληνικό χρέος

Κάποιοι πολιτικοί το βρίσκουν δύσκολο να κάνουν ό,τι πρέπει, αλλά πρέπει να μείνουμε στο σχέδιό μας, ο δρόμος προς τον λαϊκισμό είναι γεμάτος με παράλυτους πολιτικούς. Αυτό είναι το μήνυμα του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, από το Λονδίνο, όπου μίλησε και για το θέμα του ελληνικού χρέους, ενώ έκανε λόγο για "πιο εποικοδομητικές παρά ποτέ" σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές.

Ειδικότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, επεσήμανε πως οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών είναι πιο εποικοδομητικές όσο ποτέ, προσθέτοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στη συνάντησή τους, τον επόμενο μήνα. Σημειωτέον πως το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 5 Δεκεμβρίου.

"Η τρέχουσα ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι πολύ προσηλωμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά από ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας", είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Τον Δεκέμβριο, πρέπει να συζητήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και στα επόμενα χρόνια, μπορούν να εφαρμοστούν μια σειρά από μέτρα, για το τέλος του προγράμματος", συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανήρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

"Τα τελευταία χρόνια, όλοι μάθαμε πως η διάσωση μιας ηπείρου από τη δημοσιονομική καταστροφή δεν είναι εύκολη και δεν είναι πάντα δημοφιλής προς τους ψηφοφόρους. Επομένως, κατανοώ ότι κάποιοι πολιτικοί το βρίσκουν δύσκολο να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι πρέπει. Κατανοώ ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα. Αλλά πρέπει να μείνουμε πιστοί στο σχέδιό μας. Γιατί ο δρόμος προς τον λαϊκισμό είναι γεμάτος με παράλυτους πολιτικούς".

capital.gr