Νέα επίθεση Ρουμελιώτη κατά Στουρνάρα και ΤτΕ
06/03/2019 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επίθεση Ρουμελιώτη κατά Στουρνάρα και ΤτΕ

Σφοδρότατη επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος με αφορμή την κλήση του σε απολογία για άσκηση εκτελεστικών καθηκόντων παρότι ο ίδιος είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., εξαπέλυσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο κ. Ρουμελιώτης, που νωρίτερα σήμερα είχε στείλει εξώδικο σε στελέχη της ΤτΕ εμφανισθείς στην ΕΡΤ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της. Διαρρέει πορίσματα που κλονίζουν το τραπεζικό σύστημα όπως αυτό για την τράπεζα Πειραιώς, μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια και η ζημιά που έχουν υποστεί οι μέτοχοι είναι ανυπολόγιστη".

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Attica Bank επιτέθηκε και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ισχυριζόμενος ότι έχει κάνει εργαλείο του την Τράπεζα για να εξυπηρετήσει δικά του "πολιτικά παιχνίδια". Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ποτέ οι σχέσεις του με τον κ. Στουρνάρα δεν ήταν καλές. "Ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις μαζί του. Εγώ ήμουν υπουργός και αυτός βοηθός του Παπαντωνίου", ανέφερε.

"Εγώ δεν θα πάω σε κανένα δικαστήριο για τον οποιοδήποτε κ. Καλογρίτσα και για οποιοδήποτε δάνειο έδωσε ο εκτελεστικός μου μηχανισμός", συνέχισε. "Έστειλα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου στον εισαγγελέα. Δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στην εποπτική αρχή, ούτε στον εκτελεστικό μηχανισμό της τράπεζας. Για να προστατεύσω το όνομά μου και το Δ.Σ. έστειλα μόνος το πόρισμα στην εισαγγελέα διαφθοράς. Ότι και να κάνει η ΤτΕ και όσοι θέλουν να καλύψουν αυτά τα σκάνδαλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη".

Πηγή:capital.gr