Νέα επένδυση του Lyktos Group του Μιχ. Σάλλα
05/04/2017 22:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επένδυση του Lyktos Group του Μιχ. Σάλλα

To 45%της ESA Security Solytions θα εξαγοράσειτο Lyktos Group. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη συμφωνία εξαγοράς, συμφωνώντας επίσης άμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση του 55% από το LyktosGroup (όμιλος εταιριών Μιχάλη Σάλλα).

Η ESA είναι εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας, ο τζίρος της οποίας ανήλθε το 2016 σε 28 εκατ. ευρώ. Η ESA παρέχει υπηρεσίες σε Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σιδηροδρόμους, μεγάλους Πολυεθνικούς Οργανισμούς, Εγκαταστάσεις Εταιρειών Ενέργειας, Τράπεζες και Εμπορικά Δίκτυα.

Σκοπός της συμφωνίας και της συμμετοχής του LyktosGroup είναι η ενίσχυση των κεφαλαίων της ESA και η περαιτέρω επέκταση του εξοπλισμού της για την ανάπτυξη των εργασιών της. Στην εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι και εκτιμάται ότι με τους νέους πελάτες και την επέκταση των εργασιών της, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και του προσωπικού εντός διετίας.

Τη Διοίκηση της εταιρείας ασκεί ο κ. Βασίλης Αντωνόπουλος -CEO της ESA-, ένας από τους εμπειρότερους Managers-Επιχειρηματίες του κλάδου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που εδραίωσε την ESA ως μία μεγάλη και σύγχρονη εταιρεία στη συγκεκριμένη αγορά.

Για το LyktosGroup, η συμμετοχή στην ESA, είναι ο τέταρτος επενδυτικός χώρος στον οποίο o Όμιλος αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες. Έχουν προηγηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές συμμετοχές:

* στον κλάδο του Τουρισμού,

* στο Asset Management με την εταιρεία Wealth, που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

* στο Banking, ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Η σχετική εγκριτική διαδικασία συμμετοχής του LyktosGroup στην Τράπεζα βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Σημειώνεται ότι επενδύσεις της LyktosGroup έχουν πραγματοποιηθεί επίσης στον χώρο της Οινοποιίας (ΣΕΜΕΛΗ ΑΕ) και σε καινοτόμες Τεχνολογίες.

capital.gr