Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
07/02/2018 13:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos – Exin Partners καθώς η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή εναντίον της EXIN Financial Services Holdings BV.Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με την αγωγή της η οικογένεια και ο Τζον Κουδούνης ζητούν να τους επιστραφούν άμεσα τα περισσότερα από 41 εκατομμύρια δολάρια, συν τον τόκο, που τους οφείλει η EXIN, η οποία τον περασμένο Ιούνιο είχε υποβάλει εντυπωσιακή πρόταση για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.
Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται ότι η ΕΧΙΝ δεν έχει ανταποκριθεί επανειλημμένα στην παροχή οικονομικών καταστάσεων και άλλων πληροφοριων που προβλέπονται από τις τις δανειακές συμβάσεις.

Ζητείται επίσης η απάλειψη κάθε αναφοράς στην οικογένεια Κάλαμος και τον Τζον Κουδούνη στην ιστοσελίδα της EXIN.

H EXIN τον περασμένο Ιούνιο είχε εντυπωσιάσει όταν κατέθεσε πρόταση 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ωστόσο και ενώ οι μήνες περνούσαν εξακολουθούσαν να παρατηρούνται ελλείψεις στον φάκελο με την Τράπεζα της Ελλάδος να μην εγκρίνει ακόμα την πώληση.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η δεν είχαν προσκομιστεί ακόμα και βασικά στοιχεία όπως π.χ. το σχήμα των μετόχων που εξαγοράζει την ασφαλιστική εταιρεία.

eleftherostypos.gr