Μοσκοβισί σε Ελληνες: Συνεχίστε το ποδήλατο
25/07/2017 13:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοσκοβισί σε Ελληνες: Συνεχίστε το ποδήλατο

«Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στην Ελλάδα και ο δρόμος που απομένει, δηλαδή το τελευταίο έτος του προγράμματος, δεν θα καλυφθεί μόνο του», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του επόμενου έτους, όμως έθεσε τρεις προϋποθέσεις: «την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, τη διαμόρφωση οδικού χάρτη σε συνεργασία με τους εταίρους θεσμούς ώστε τα επόμενα βήματα να γίνουν συντεταγμένα, και τέλος την τήρηση των δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους μετά το Μνημόνιο.

Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην προσπάθεια και να υλοποιήσει τις αλλαγές που έχουν ήδη νομοθετηθεί. «Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ψήφιση και στη εφαρμογή ενός μέτρου.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το ζητούμενο είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να ζήσουν στην καθημερινότητά τους τις θετικές επιδράσεις των μεταρρυθμίσεων, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επανέλθει η εμπιστοσύνη στην πολιτική σκηνή και στην οικονομία.

«Πρέπει να μείνουμε πάνω στο ποδήλατο και να κάνουμε πετάλι» γιατί αλλιώς θα πέσουμε, είπε ενδεικτικά και πρόσθεσε: «το τελευταίο έτος του προγράμματος θα πρέπει να χαρακτηριστεί από συναντίληψη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ώστε όλα τα βήματα να γίνουν σε ένα κλίμα συνεννόησης κι όχι να προσαρμοζόμαστε βιαστικά στην τρικυμία των εξελίξεων».

Σε ότι έχει να κάνει με το χρέος, ο κ. Μοσκοβισί παραδέχτηκε ότι η Κομισιόν δεν είναι στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης, καθώς δεν προσφέρει χρήματα στο πρόγραμμα, όμως διαβεβαίωσε ότι οι Βρυξέλλες θα φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί στο Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου.

«Πιστεύω πως φτάνει η ώρα που θα κλείσουμε το κεφάλαιο της λιτότητας για την Ελλάδα», κατέληξε ο επίτροπος.

eleftherostypos.gr