Μοσκοβισί: Ελπίζω ότι μια συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών
26/11/2016 15:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοσκοβισί: Ελπίζω ότι μια συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών

Ελπίζω ότι μια συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών. Χρειαζόμαστε μαζί μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). είναι το μήνυμα που αποστέλλει, μεταξύ, άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο πριν βρεθεί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Μοσκοβισί διατύπωσε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, επισημαίνοντας πως οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι σε θετική κατεύθυνση.

"Είμαι πεπεισμένος ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση του ελληνικού προγράμματος, σε φάση επιτυχίας. Γνωρίζω, ανέφερε, ότι απαιτείται προσπάθεια από τον ελληνικό λαό, το έχω συνειδητοποιήσει αυτό, αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή είναι μέσω της ανάπτυξης, της εμπιστοσύνης και των θέσεων εργασίας. Ελπίζω μια συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών. Χρειαζόμαστε μαζί μας το ΔΝΤ", τόνισε ο κ.Μοσκοβισί.

Συζήτηση για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ερωτηθείς για την άρνηση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στο να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι "το Γιουρογκρουπ πρέπει να συζητήσει αυτά τα θέματα πριν από το τέλος του χρόνου και είναι θέληση του προέδρου του Γερούν Ντάισεμπλουμ να προσπαθήσει να βρει μία κοινή συμφωνία, είναι επίσης δική μου και της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής.

Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω στην Αθήνα κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου εκεί από την Δευτέρα έως την Τρίτη όπου θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό κο Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο, άλλους υπουργούς, επίσης αντιπροσώπους από την επιχειρηματική κοινότητα διότι χρειαζόμαστε τους επιχειρηματίες μαζί μας στον εκμοντερνισμό της οικονομίας και κάποιους βουλευτές, λοιπόν ναι είμαι πεπεισμένος ότι εισερχόμαστε σε νέα φάση στο ελληνικό πρόγραμμα που είναι η φάση της επιτυχίας.

Γνωρίζω ότι αυτό απαιτεί προσπάθεια από τον ελληνικό λαό είμαι πολύ συνειδητός με αυτό αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή μέσω της ανάπτυξης, εμπιστοσύνης, θέσεων εργασίας και ελπίζω μια συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών".

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΕΡΤ