Μοναδικό στον κόσμο για την Volkswagen το project της Αστυπάλαιας
04/11/2020 15:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοναδικό στον κόσμο για την Volkswagen το project της Αστυπάλαιας

Αντικατάσταση των οχημάτων του νησιού με ηλεκτρικά, εγκατάσταση φορτιστών για τα ηλεκτρικά οχήματα, δοκιμή συστημάτων αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες και εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων με ΑΠΕ περιλαμβάνει το πρότζεκτ "Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί", οι λεπτομέρειες του οποίου παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Tύπου στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το project, από την αρχή το βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον, για εμάς η απόφαση ήταν πολύ εύκολη, έχουμε την πλήρη υποστήριξη των μετόχων μας και όλοι αναμένουν το πρότζεκτ να προχωρήσει, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου για το έργο ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Herbert Diess. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό project που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας η αρχική επένδυση θα ξεκινήσει από τα 3 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η επιδότηση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου αυτά να γίνουν ελκυστικά, η εγκατάσταση δικτύου φόρτισης αλλά και η μεταφορά τεχνογνωσίας για την εγκατάσταση του συστήματος. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Diess βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη η VW δεσμεύεται να παράσχει τα οχήματά της σε τιμές κόστους, χωρίς κέρδος για την εταιρεία ή τους αντιπροσώπους της ώστε να είναι εξαιρετικά ελκυστικά. Θέλουμε να ακούσουμε τι θα μας πουν οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας και οι τοπικές αρχές από αυτήν τη μετάβαση και να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους ώστε να αναδιπλασιάσουμε αυτό το project και σε άλλες περιοχές σε μεγαλύτερη κλίμακα, σημείωσε ο κ. Diess.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 8 έως 10 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για τη δημιουργία των αναγκαίων έργων υποδομής ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος E Astypalaia θα δοθούν διπλάσια κίνητρα σε σχέση με αυτά που ισχύουν για την υπόλοιπη χώρα για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον προβλέπεται να εγκατασταθεί υβριδικό σύστημα ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ (ηλιακή και αιολική ενέργεια) που θα τροφοδοτεί σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών του νησιού. Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε πράξη τα όσα λέμε για την προσέλκυση επενδύσεων, επανατοποθετούμε τη χώρα στον επενδυτικό χάρτη και θέτουμε ένα νέο πρότυπο και αυτό συνιστά ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα ανέφερε ο επικεφαλής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για το project αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το νησί έχει περίπου 1.500 συμβατικά οχήματα, ΙΧ, μηχανές, ενοικιαζόμενα οχήματα, οχήματα του δήμου. Ο στόλος αυτός μέσω του προγράμματος παροχής ειδικών κινήτρων για τους κατοίκους των νησιών προβλέπεται να αντικατασταθεί από έναν αριθμό οχημάτων, 909 στον αριθμό, που θα είναι όλα ηλεκτρικά. Το πακέτο επίσης περιλαμβάνει κίνητρα για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και στις κατοικίες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας γενικής γραμματέως του ΥΠΕΝ Αλ. Σδούκου δεν προβλέπεται να υπάρξει πρόβλημα με το ενεργειακό σύστημα του νησιού καθώς οι ενεργειακές ανάγκες θα αυξάνονται σταδιακά με την εξέλιξη του προγράμματος. Για το θέμα της ηλεκτρικής επάρκειας έχει ζητηθεί από τον διαχειριστή του συστήματος να ολοκληρώσει μελέτη για το νησί με διαφορετικά σενάρια διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης. Από τη μελέτη προκύπτει κατ' αρχάς ότι είναι οικονομικά βιώσιμο να αναπτυχθεί το υβριδικό σύστημα ηλεκτροπαραγωγής με μικρό μέγεθος που θα καλύψει και τις πρόσθετες ηλεκτρικές ανάγκες του νησιού και για την κατασκευή του οποίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός. Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οριστικά ή να περιοριστούν δραστικά οι υφιστάμενες πετρελαϊκές μονάδες και να αντικατασταθούν σε ποσοστό 60% από ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά και αποθήκευση). Η απαιτούμενη ισχύς σύμφωνα με τη γενική γραμματέα δεν είναι μεγάλη και φτάνει τα 3 MW. Η κ. Σδούκου εκτίμησε παράλληλα ότι η Αστυπάλαια είναι ιδανική ως προς τα χαρακτηριστικά και το μέγεθός της για την εφαρμογή του προγράμματος ηλεκτρικής κινητικότητας και διαμοιρασμού.

H συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen υπεγράφη σήμερα σε ειδική διαδικτυακή τελετή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται τέλος ότι στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ένα εντελώς νέο, προηγμένο σύστημα μεταφοράς που περιλαμβάνει:

* κίνητρα για την αλλαγή των συμβατικών ΙΧ οχημάτων με ηλεκτρικά μέσα από ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Συνολικά, περίπου 1.000 ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να αντικαταστήσουν περίπου 1.500 οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
* οχήματα δημόσιας χρήσης καθώς και οχήματα κοινής ωφέλειας στο νησί - αστυνομίας, ΕΚΑΒ και δημόσιου τομέα - που θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά με την βοήθεια του Volkswagen Group.
* αναγκαίες εργασίες υποδομών για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου φόρτισης των οχημάτων
* υπηρεσίες κατά παραγγελία δημόσιας συγκοινωνίας, μέσω ψηφιακών εφαρμογών, που θα επιτρέψει σε κατοίκους και επισκέπτες μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις τους υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων, e-μοτοποδηλάτων και e-ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

* Η Ελληνική Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την ύπαρξη ποιοτικών οδικών υποδομών, άριστη σήμανση και επαρκή δεδομένα αναφορικά με την κυκλοφορία και τις καιρικές συνθήκες, ώστε να διασφαλίσει ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς μεταφορές που θα οδηγήσουν τελικά στην αυτόνομη οδήγηση.

Πηγή: capital.gr