Μεταμεσονύχτιο θρίλερ χωρίς συμφωνία αλλά με... πρόοδο
05/04/2017 10:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεταμεσονύχτιο θρίλερ χωρίς συμφωνία αλλά με... πρόοδο

Μέχρι τη 1.30 ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Αθήνας) κράτησαν οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και Ελλήνων υπουργών με απώτερο στόχο να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις.

"Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος" έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Twitter, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο βράδυ (Τετάρτη).

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το ελληνικό επιτελείο με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη επιστρέφει στην Αθήνα, και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι βάση της συζήτησης αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.Ολα αυτά σημαίνουν ότι δεν υπήρξε καμιά συμφωνία και ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι την Παρασκευή
Νωρίτερα χθες ευρωπαίος αξιωματούχος έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα για τις καταστροφικέ συνέπειες που θα είχε στην ελληνική οικονομία η παράταση της διαπραγμάτευσης αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο επανεξέτασης των μέτρων που έχουν παρθεί την στιγμή που οι δείχτες της οικονομίας θα χειροτερεύουν.
Χθες από την μία γίνονταν επαφές στο υψηλότερο επίπεδο με τον κ. Τσίπρα να επικοινωνεί με τον πρόεδρο της Ε. Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ σε μία προσπάθεια της Αθήνας να επιτευχθεί κάποια πρόοδος που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Παρασκευής ώστε να μην λήξει η συνάντηση των υπουργών οικονομικών με άλλο ένα ναυάγιο την στιγμή που ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την ελληνική οικονομία.

Οπως τονίζει η Καθημερινή, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε χθες πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ η κατάσταση της οικονομίας θα είναι τέτοια που όλοι οι παράμετροι βάση των οποίων πάρθηκαν οι αποφάσεις θα πρέπει να επανεξεταστούν” απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσαν να βγουν αληθινά τα σενάρια που θέλουν η κυβέρνηση να μαζεύει λεφτά έτσι ώστε να μην χρειαστεί την εκταμίευση από το κλείσιμο της αξιολόγησης για να πληρώσει τις πληρωμές σχεδόν 7 δισ του Ιουλίου.

imerisia.gr