Λιαργκόβας: Οι μνημονιακές πολιτικές δεν θα φύγουν διά μαγείας
10/03/2018 11:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λιαργκόβας: Οι μνημονιακές πολιτικές δεν θα φύγουν διά μαγείας

Οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν και δεν θα φύγουν διά μαγείας με το τέλος του τρίτου μνημονίου, εκτίμησε ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για την επιλογή της κυβέρνησης να διορίσει τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη στη θέση του.

"Δεν θα είναι έξοδος ανεμελιάς στην επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία ώστε το 'μαξιλάρι' (ρευστότητας) που θα έχει μαζέψει για να μη χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, τις παροχές και το κομματικό κράτος", δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το skai.gr. "Γινόμασταν μη αρεστοί αυτό σημαίνει ότι κάναμε τη δουλειά μας… Προβλεπόταν και δεύτερη θητεία, δεν ήθελε η κυβέρνηση, η Βουλή" τόνισε.

Αναφερόμενος στον νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού, ΦραγκίσκοΚουτεντάκη, διερωτήθηκε "πώς θα μπει ένα μέχρι πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος στη θέση του κριτή ενώ πριν ήταν κρινόμενος;".Το ξεκίνημα (σ.σ.: τοποθέτησηΚουτεντάκη), προειδοποίησε ο ΠαναγιώτηςΛιαργκόβας, δεν είναι κάλο, πλήττει την ανεξαρτησίαενός δημοσιονομικού θεσμούκαι όταν πλήττεται η ανεξαρτησία πλήττεται και η αξιοπιστία και χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Τόνισε, ακόμη, πως οι υποχρεώσεις θα συνεχιστούν, καθώς είναι ψηφισμένα πολλά μέτρα που αφορούν το 2018 το 2019 και το 2020 μεταξύ των οποίων μείωση των σύνταξαν και μεγάλη φορολογική επιβάρυνση.

"Χρειάζεται ρευστότητα, και το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για να μπορέσουν όσοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν δραστηριότητα" σημείωσε. Χρειάζεται, πρόσθεσε ο κ. Λιαγκόβας, αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Ο καθηγητής Οικονομικών επιβεβαίωσε παράλληλα ότι ΔΝΤ επιμένει να μειωθεί το αφορολόγητο νωρίτερα.

capital.gr