Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θέλουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις [βίντεο]
12/10/2017 18:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θέλουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις [βίντεο]

Δεν ζητάμε από την Ελλάδα νέα μέτρα πέρα από αυτά που περιλαμβάνονται ήδη στο πρόγραμμα ξεκαθαρίζει η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε κατά την διάρκεια της Φθινοπωρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Ουάσιγκτον, Πέτρος Κασφίκης

Την ίδια στιγμή, κάλεσε τους Eυρωπαίους να προχωρήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα η κ. Λαγκάρντ απάντησε: «Δεν ζητάμε νέα μέτρα, θέλουμε συμμόρφωση με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, και θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις». Παράλληλα, υπενθύμισε πως το Ταμείο συνεχίζει να μην κάνει πίσω στην θέση του για την ελάφρυνση του χρέους την οποία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την επιστροφή στην οικονομική βιωσιμότητα.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με όλους για να διασφαλίσουμε ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει έγκαιρα. Εμείς ως κουαρτέτο πρέπει να συζητήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους και για το ποίες κινήσεις πρέπει να γίνουν».

«Αναγνωρίζω την πολύ δουλειά που έγινε και τις τεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό και είναι εντυπωσιακό. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα που υπόκειται στην απαίτηση για ελάφρυνση χρέους όπως λέμε πάντα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η κ. Λαγκάρντ τοποθετήκε και για το μεγάλο θέμα της… εξόδου του κ. Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Λυπάμαι που φεύγει ο Β. Σόιμπλε», απάντησε σε σχετική ερώτηση. Αυτοί που το κριτικάρουν πρέπει να ξέρουν ότι τις κρίσιμες στιγμές κράτησε την ομάδα εστιασμένη. Δεν συμφωνούμε σε όλα αλλά μια ένωση που προσπαθεί να γίνει πολιτική ένωση χρειάζεται αυτή τη δύναμη και την αποφασιστικότητα.

Αναφορικά με το Brexit εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ομαλά ώστε να μειωθούν οι ανησυχίες των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. Η καθαρότητα στο χρόνο θα βοηθήσει να μειωθεί η αβεβαιότητα.

eleftherostypos.gr