Κρίσιμες ώρες για την Εθνική Τράπεζα - Ολα ανοικτά για τη διοίκηση
08/11/2016 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίσιμες ώρες για την Εθνική Τράπεζα - Ολα ανοικτά για τη διοίκηση

Κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα καθώς ούτε και την Τρίτη βρέθηκε η χρυσή τομή ώστε να λυθούν οι διαφορές μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η τράπεζα κινείται σε μια επικίνδυνη ισορροπία μεταξύ της επιμονής τόσο του δ.σ. όσο και του ΤΧΣ για την εκλογή νέου προέδρου. Επειτα από μια πεντάωρη συνεδρία του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν θυελλώδης με πολλές αντεκλήσεις και ακόμη περισσότερες διαφοροποιήσεις, απόφαση δεν ελήφθη και τα πάντα πλέον θα κριθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής την Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Η σκληρή γραμμή του ΤΧΣ επιμένει στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Λ. Φραγκιαδάκη και βεβαίως στην παραίτηση του προσφάτως εκλεγέντα προέδρου Π. Θωμόπουλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν στο δ.σ. της ΕΤΕ δεν υποβληθεί η παραίτηση του κ. Φραγκιαδάκη τότε το ΤΧΣ θα καταθέσει αίτηση για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα τη δομική αλλαγή του δ.σ. Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΧΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «To Ταμείο θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του αύριο μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής». Ηταν μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μην φανεί το σκηνικό σύγκρουσης που υπάρχει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη ενόχληση για τις εξελίξεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης (η οποία πάντως λέει ότι δεν εμπλέκεται στη διαδικασία) όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να προκληθεί συστημική αστάθεια με αφορμή την υπόθεση της Εθνικής. Η τελική μάχη μετατίθεται για την Τετάρτη με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

imerisia.gr