Κοινή «γραμμή» από Ντάισελμπλουμ και ΔΝΤ: Μην περιμένετε συμφωνία στις 7 Απριλίου
31/03/2017 22:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοινή «γραμμή» από Ντάισελμπλουμ και ΔΝΤ: Μην περιμένετε συμφωνία στις 7 Απριλίου

Γερούν Ντάισελμπλουμ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ρίχνουν τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Στην πράξη και η ημερομηνία της 7ης Απριλίου φαίνεται να χάνεται, ενώ «παγώνουν» και οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ανακοίνωση της επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, μετά τις νέες θέσεις που διατυπώθηκαν σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.

ΔΝΤ: Οι διαφορές παραμένουν

«Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να προβούμε σε εικασίες αναφορικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Ντάισελμπλουμ: Είναι πολύ νωρίς...

Η αξιολόγηση δεν πρόκειαται να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 7ης Απριλίου διαμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα είναι στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη.

Επανέλαβε ωστόσο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Αθήνας προς την κατεύθυνση αυτή.

«Είναι πάντα δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά μια δυνατότητα».

imerisia.gr