Κεφαλαιαγορά: Δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων η Folli-Follie
25/05/2018 16:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κεφαλαιαγορά: Δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων η Folli-Follie

Με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εκδόθηκε λίγο πριν τις 13.30 σήμερα, η Εποπτική Αρχή επιβεβαιώνει ότι η Folli Follie δεν είναι σε θέση να παράσχει στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν διατυπωθεί έντονα ερωτήματα για το λόγο που η FFG δεν είχε παραδώσει στις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές τα στοιχεία των ταμειακών της διαθεσίμων (extrait) και ισοδύναμων.

Η ανακοίνωση της Εποπτικής Αρχής αναφέρει: "Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης."

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε προς τις αρχές, το αίτημα αναστολής διαπραγμάτευσης υπεβλήθη από την ίδια την εταιρεία.

Η αναστολή έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων η εταιρεία επιχείρησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund, ωστόσο με τη σημερινή της ανακοίνωση με την οποία ζητείται η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ουσιαστικά δηλώνει αδύναμη να αντικρούσει τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί όλα αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

capital.gr