Καμία συμφωνία με τους δανειστές για τα εργασιακά - «Συνεχίζουμε» είπε η Αχτσιόγλου
20/11/2016 20:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καμία συμφωνία με τους δανειστές για τα εργασιακά - «Συνεχίζουμε» είπε η Αχτσιόγλου

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά, η οποία και κράτησε αρκετές ώρες. Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει λακωνικά: «συνεχίζουμε».

Φαίνεται λοιπόν ότι στα εργασιακά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και τα αγκάθια παραμένουν. Αφορούν κυρίως τις ομαδικές απολύσεις.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Oικονομικών, υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, στα οποία συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και ορισμένα θέματα Παιδείας.

Για το δημοσιονομικό κενό, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες μια διάσταση απόψεων για 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Για το δημοσιονομικό κενό του 2017 εκτιμάτε ότι η διαφορά δεν συνιστά ιδιαίτερο πρόβλημα εν όψει της κατάθεσης αυτή την εβδομάδα στη Βουλή του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη οπότε και θα αποχωρήσουν οι δανειστές, να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο που η συμφωνία να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως.

Η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όποτε εκφράζονται ελπίδες για τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

imerisia.gr