Καλογρίτσας – gate: Δάνεια 127,6 εκατ.ευρώ από την Attica στον κουμπάρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
19/09/2016 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλογρίτσας – gate: Δάνεια 127,6 εκατ.ευρώ από την Attica στον κουμπάρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι πολιτικές και τραπεζικές εξελίξεις, μετά τις αποκαλύψεις που πέφτουν σαν βροχή. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στήθηκε με πολύ πρόχειρο τρόπο και με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο εκλεκτός της κυβέρνησης Χρήστος Καλογρίτσας. Τα όσα βγαίνουν στο φως, ωστόσο, προκαλούν πολιτικό σεισμό και αποδεικνύουν ότι κάλλιστα μπορεί κανείς να το βαφτίσει «Καλογρίτσας – gate» και να πιεστεί η κυβέρνηση για πολύ σοβαρές αποφάσεις. Κάποιοι δεν αποκλείουν αποπομπές υπουργών σαν τον πολλά βαρύ Νίκο Παππά που πήρε πάνω του το θέμα και πρέπει να πάρει και το Βατερλό που ακολουθεί.

Πλέον δεν είναι μόνο τα βοσκοτόπια του πόθεν έσχες που δεν ελέγχθηκε ποτέ. Στο φως βγαίνουν και στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις που έπαιρνε ο Χρ. Καλογρίτσας από την τράπεζα Αττικής. Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια της τράπεζας δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, βγαίνουν στοιχεία από τον έλεγχο που διεξήχθη στην τράπεζα. Είναι ανεπίσημα αλλά φαίνεται ότι είναι έγκυρα. Ίσως επειδή ήξερε η κυβέρνηση για τα στοιχεία αυτά να «τράβηξε» το θέμα με τους δύο καραγκιόζηδες δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Θέλησε να αποπροσανατολίσει, να βάλει «περούκα» στο σκάνδαλο με τον Καλογρίτσα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία: Με 127,6 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα Αττικής έχει χρηματοδοτηθεί ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και μάλιστα τα 77,6 εκατ. τα πήρε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από το 2015 και μετά. Από αυτά το 2015 είχε πάρει 55 εκατ ευρώ και από την αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκάτ. ευρώ.

Στις 27 Ιουνίου 2016 ο εργολάβος πήρε από την Τράπεζα Αττικής 15 εκατ.ευρώ τα οποία προφανώς χρησιμοποιήθηκαν και για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κάτι ήξερε επομένως ο Στουρνάρας που «πάγωνε» τα δάνεια της τράπεζας γιατί αυτοί ήταν ικανοί να δώσουν κι άλλα λεφτά αυτή τη στιγμή.

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι ο «κουμπάρος» δύο υπουργών πήρε τα περισσότερα χρήματα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία. Ποιος έδωσε εντολές για κάτι τέτοιο; Μήπως κανείς.... υπουργός;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κι ενώ ο Στουρνάρας τους καρατόμησε όλους αυτούς που μοίραζαν τα εκατομμύρια, η κυβέρνηση, μέσω του ΤΣΜΕΔΕ θέλησε να βάλει «τοποτηρητή» στην τράπεζα τον πρόεδρο του Ταμείου Κ. Μακέδο. Ο κ. Μακέδος... δεξιών πεποιθήσεων κατάφερε να «ακουμπήσει» την αριστερή κυβέρνηση και να γίνει ο «εκλεκτός» τους. Βλέποντας ο διοικητής της ΤτΕ ότι πάνε να του παίξουν παιχνίδια, κι ότι δεν έχουν μπέσα στο Μαξίμου, παρά τη συνάντηση του Σαββάτου, απείλησε με τον ορισμό επιτρόπου στην Attica Bank. Θα ήταν η πρώτη φορά που θα έμπαινε επίτροπος μετά την εποχή Κοσκωτά και την τράπεζα Κρήτης. Αυτό θα σήμαινε εκκαθάριση της τράπεζας, δημιουργία bad bank και ουσιαστικά οι συνταξιούχοι θα έχαναν τα λεφτά του που έχουν γίνει μετοχές της τράπεζας.

Μόλις ο Μακέδος έμαθε για τον επίτροπο έπαθε σοκ και αποδέχθηκε την επιλογή Πανταλάκη ως διευθύνοντος συμβούλου ενώ στην αυριανή γενική συνέλευση θα... εκπαραθυρωθεί και ο ίδιος. Χαρακτηριστικό του πόσο εμπιστοσύνη έχει ο Στουρνάρας στην κυβέρνηση ήταν το γεγονός ότι ανέβαλε για μία ημέρα το ταξίδι του στην Φραγκφούρτη προκειμένου να μείνει την Τρίτη στην Αθήνα και να ελέγχει τις εξελίξεις. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν όνομα, δηλαδή ο Δραγασάκης, ο Σπίρτζης κ.λπ. θέλησαν να στήσουν «πραξικόπημα» στην τράπεζα για να μη βγουν οι πομπές τους. Όμως, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ακόμη και η ΤτΕ να μην υπήρχε, υπάρχει ο SSM που εποπτεύει και θα τους τσάκιζε.