Και μνημονιακός και επαναστάτης δεν μπορεί να το παίζει
23/02/2017 17:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και μνημονιακός και επαναστάτης δεν μπορεί να το παίζει

Όλα όσα συμβαίνουν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι γελοία και δείχνουν και τη σοβαρότητα της κυβέρνησης που έχουμε.

Ο υπουργός Οικονομικών, που διαχειρίστηκε κρίσιμες διαπραγματεύσεις και που ήταν αυτός που συμφώνησε για τα μέτρα που ακόμη δεν ξέρουμε τι είναι και πότε θα ισχύσουν... εξαφανίζεται για τρεις ημέρες. Δεν κάνει δηλώσεις, δεν ενημερώνει τους βουλευτές του, δεν έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ή τον ανδρισμό να πάρει πάνω του όλη τη συμφωνία.

Απλά εξαφανίζεται, τον αναζητούν σε έναν από τους 7 πλανήτες που αποκαλύφθηκαν και αυτός απλά δεν υπάρχει. Διαρροές λένε ότι είναι εκνευρισμένος πολύ με το Μαξίμου γιατί έσπευσε πριν τελειώσει το Eurogroup να βγάλει ανακοίνωση και να λέει τα ψέματα της χρονιάς. Κι αφού περνάνε τρεις ημέρες ανησυχίας για την υγεία του Ευκλείδη, κάνει μια δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών θέλοντας να μας τονίσει ότι δεν πέθανε πολιτικά κι ότι αυτή την ώρα διαβάζει Μαρκ Τουέιν.

Αλλά δεν μένει σ' αυτό. Πετάγεται μέχρι τη Βουλή, όχι για να εξηγήσει τη συμφωνία. Όχι για να πει αν αυτός συναινεί σ' αυτήν κι αν θα την υπηρετήσει. Αλλά για να κατηγορήσει τα άλλα κόμματα ότι λένε ανακρίβειες για τα μέτρα που έρχονται και να μιλήσει ειρωνικά για την... ανησυχία που είχε ο κόσμος για την εξαφάνισή του.

Η αλήθεια είναι ότι έχει καταντήσει αηδία όλο το παιχνιδάκι Μαξίμου με Τσακαλώτο. Ότι δεν μιλά και πολύ με τον Αλέξη είναι γνωστό, αν και μην απορήσετε αν δείτε τον πρωθυπουργό να τον βγάζει βόλτα στον Εθνικό Κήπο για να κάνει την ανάγκη του. Το είχε κάνει και με τον Βαρουφάκη για να τον στηρίξει και λίγες εβδομάδες αργότερα τον έφαγε ζωντανό.

Έτσι κι ο Ευκλείδης, ένας Βαρουφάκης είναι ουσιαστικά, απλά με διαφορετικό στυλ. Αυτό που κάνει τώρα, με την εξαφάνισή του και την αφωνία του, είναι απλά να παίζει το ρόλο του αριστερού. Ο μακαρίτης ο Κούνδουρος έπρεπε να τον πάρει σε καμιά ταινία του, ίσως στον Δράκο γιατί τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάντα κι από έναν.

Το παιχνιδάκι της αριστερής ευαισθησίας του Τσακαλώτου το έχει καταλάβει ο κόσμος. Διαπραγματεύεται «σκληρά», τρώει τρία γκολ σαν τον ΠΑΟΚ αλλά αφού υπογράψει κι αυτός στα τέσσερα γίνεται «μαυροσκούφης» (όπως έχει δηλώσει. Α ρε καημένοι μαυροσκούφηδες...) και δείχνει ότι αυτός είναι αντίθετος. Ένας... αριστερός δεν μπορεί να συναινέσει σε προληπτικά μέτρα γιατί είναι αντιδημοκρατικό. Έτσι δεν έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ένας αριστερός δεν μπορεί να ψηφίσει μείωση του αφορολόγητου. Ο Ευκλείδης δεν έλεγε ότι όσο είναι αυτός υπουργός δεν θα περάσει τέτοιο μέτρο; Έτσι λοιπόν, ο Τσακαλώτος, με τις φουσκωμένες τσέπες και τα λεφτά στο εξωτερικό, χτίζει το προφίλ της... αριστερής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα παραμένει υπουργός μουτρωμένος.

Αστειότητες σαν κι αυτές του Σπίρτζη που κλαίει όταν υπογράφει τα μέτρα ή του Πετρόπουλου που δέχεται συγχαρητήρια στο δρόμο για τον ΕΦΚΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος και κάθε Τσακαλώτος αυτής της κυβέρνησης, αν έχει τα κότσια ας παραιτηθεί αν διαφωνεί. Αλλιώς ας σωπάσει κι ας μην ειρωνεύεται όσους γελάνε μαζί του.

Και παπάς και ζευγάς δε γίνεται. Και μνημονιακός και επαναστάτης δεν μπορεί να το παίζει.