ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του υπ. Εμπορίου οι εισαγωγές σωλήνων απο Ελλάδα
22/08/2018 12:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του υπ. Εμπορίου οι εισαγωγές σωλήνων απο Ελλάδα

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία και τη Ν. Κορέα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ στην αμερικανική αγορά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι κατέληξε πως οι σωλήνες πωλούνται σε χαμηλότερες της δίκαιας τιμής, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, τη διαστρέβλωση των συνθηκών ανταγωνισμού εις βάρος των αμερικανικών προϊόντων, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Η τελική απόφαση πάντως για την επιβολή των δασμών αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου για την Κίνα και την Ινδία, και τον προσεχή Ιανουάριο για τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κορέα και την Τουρκία.

"Η τήρηση των συμφερόντων του αμερικανικού εμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία έχει προχωρήσει σε 120 αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την ημέρα έναρξη της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ" διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

Πηγή:capital.gr