Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του ΥΠΟΙΚ: Αιχμηρό μήνυμα σε έναν... γνώριμο Σκρουτζ [εικόνα]
24/12/2016 10:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του ΥΠΟΙΚ: Αιχμηρό μήνυμα σε έναν... γνώριμο Σκρουτζ [εικόνα]

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο πασίγνωστος τσιγκούνης εργοδότης του Τσαρλς Ντίκενς, εμφανίζεται στην ευχετήρια κάρτα του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, στέλνοντας ένα έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα σε όλους τους… υπέρμαχους της λιτότητας.

«Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ κλειστό σαν στρείδι που υποδέχεται μέσα στην απέραντη μοναξιά του τα πνεύματα των Χριστουγέννων» γράφει εν λόγω κάρτα, και συμπληρώνει: «Ίσως και η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση. Όμως, φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί και αγαπημένοι, οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου. Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς. Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και αγάπη. Με το βλέμμα στραμμένο στους ανθρώπους γύρω μας».

Το κείμενο αυτό συνοδεύεται και από μια εικόνα του Εμπενίζερ Σκρουτζ, την ώρα που εκείνος κάθεται δίπλα στη φωτιά και δέχεται την επίσκεψη του «Πνεύματος» ή «Φαντάσματος» των Χριστουγέννων του Παρελθόντος.

imerisia.gr