Η ONEX ενδιαφέρεται για Σκαραμαγκά και Ελευσίνα
08/09/2018 16:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ONEX ενδιαφέρεται για Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

Επιστολή με την οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά παρέδωσε ο επικεφαλής της αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Shipyards, κ. Πάνος Ξενοκώστας, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Αυτό επιβεβαίωσε στο Capital.gr ο αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας. Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον θα εξεταστεί από την κυβέρνηση χωρίς ακόμα να μπορεί κανείς να πει ότι τα εν λόγω ναυπηγεία θα περάσουν στον έλεγχο του κ. Ξενοκώστα, όπως ανέφεραν στο Capital.gr άλλες πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Ξενοκώστας έχει καταθέσει πλάνο εξυγίανσης για τη Νεώριο Σύρου, αίτηση η οποία εκδικάστηκε πριν από λίγα 24ωρα. Η συγκεκριμένη αίτηση εξυγίανσης έχει γίνει αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών της Νεώριο Σύρου, ενώ σχετική απόφαση αναμένεται από το Πρωτοδικείο Σύρου μέσα στο επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ χαιρέτισε την εν λόγω πρωτοβουλία με ανάρτησή της στο Twitter:

U.S. Embassy Athens@USEmbassyAthens

Wonderful to see a U.S. investment announcement @USATIF_2018#ONEX Πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ΟΝΕΧ http://www.kathimerini.gr/983800

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πιτσιόρλας είχε χαρακτηρίσει παλιότερα το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ως "μεγάλο στοίχημα" που τελικά η Ελλάδα θα κερδίσει, καθώς, όπως είχε σημειώσει, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Πηγή:capital.gr