Η Motor Oil εξαγοράζει την NRG
21/06/2018 11:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Motor Oil εξαγοράζει την NRG

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η εξαγορά που ανακοινώθηκε προ ολίγου επίσημα και σηματοδοτεί την είσοδο της Motor Oil Ελλάς στην λιανική του ηλεκτρισμού.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας προμήθεια NRG, η οποία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των ανεξάρτητων προμηθευτών με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 1%.

Σημειώνεται ότι η Motor Oil δραστηριοποιείται στην λιανική αγορά της ενέργειας, τόσο στην αγορά καυσίμων με ένα από τα εκτεταμένα δίκτυα πρατηρίων (Shell, Avin), ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στην αγορά του φυσικού αερίου.

Επίσης, η Motor Oil συμμετέχει και στην αγορά παραγωγής ηλεκτρισμού μέσω της εταιρείας Korinthos Power (από κοινού με την Μυτιληναίος).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει την κατ' αρχήν συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στο Μαρούσι Αττικής εταιρείας NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Αντισυμβαλλόμενη είναι η εδρεύουσα στην Κύπρο εταιρεία NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD που είναι μοναδική μέτοχος της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας το ποσοστό της NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD στην NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. θα μειωθεί σε 10%.

Η NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2012 στον ενεργειακό κλάδο ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και το σημερινό μερίδιο αγοράς της ξεπερνά το 1%. Το πελατολόγιο της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. περιλαμβάνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, καθώς επίσης και οικιακούς πελάτες.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις εποπτικές αρχές. Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία της συναλλαγής με μεταγενέστερες ανακοινώσεις ή μέσω των ενδιάμεσων και ετήσιων οικονομικών εκθέσεων.

capital.gr