Η κυβέρνηση ξεκινά μια σειρά από πληρωμές επιδομάτων και αποζημιώσεων πριν τη φοροκαταιγίδα
30/01/2021 15:03
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση ξεκινά μια σειρά από πληρωμές επιδομάτων και αποζημιώσεων πριν τη φοροκαταιγίδα

Τις επόμενες 48 ώρες εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή τεσσάρων διαφορετικών φόρων!

Αντιμέτωποι με τη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς εκπνέει τις επόμενες 48 ώρες η προθεσμία για την καταβολή τεσσάρων διαφορετικών φόρων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν μαζεμένους φόρους, γι’ αυτό και τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζονται να εκταμιεύσουν μια σειρά από πληρωμές επιδομάτων και αποζημιώσεων, καθώς λόγω της ασφυκτικής δημοσιονομικής κατάστασης το οικονομικό επιτελείο βάζει στα ταμεία της φόρους και από την άλλη καταβάλλει τις υποχρεώσεις του σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος Ιανουαρίου οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν:

  • την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ,
  • την 7η δόση του φόρου εισοδήματος,
  • τον ΦΠΑ και
  • τις δόσεις των ρυθμίσεων που δεν έχουν ανασταλεί.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εκταμιεύσει:

  • Το επίδομα θέρμανσης στους 700.000 δικαιούχους. Η κατώτατη επιδότηση αρχίζει από τα 80 ευρώ και φτάνει έως τα 650 ευρώ για πολύτεκνα νοικοκυριά σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
  • Τη δεύτερη πληρωμή του 5ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Στις αρχές της εβδομάδας καταβλήθηκε το ποσό των 630.000.000 ευρώ στους πρώτους 203.964 δικαιούχους, με τη μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο να διαμορφώνεται στα 3.133 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας κατέβαλλε το τελευταίο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζομένους που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου και τα ποσά φτάνουν έως και τα 73 ευρώ για τις 30 ημέρες αναστολής. Τα χρήματα πιστώθηκαν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) κάθε μισθωτού που ήταν σε αναστολή εργασίας.

Επισημαίνεται πως τη επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα πιστωθεί και η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου, με ανώτατο όριο τα 534 ευρώ για 30 ημέρες.

Πηγή: newsbreak.gr