Η «κέλτικη τίγρης», οι «κακοί δεξιοί» και ο Αλέξης
17/07/2016 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «κέλτικη τίγρης», οι «κακοί δεξιοί» και ο Αλέξης

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η «κέλτικη τίγρης» όπως λέγεται η ιρλανδική οικονομία, πέτυχε ανάπτυξη πάνω από 26% του ΑΕΠ. Δεν ξέρουμε αν είναι «μαϊμού» νούμερα, αλλά και η μισή ανάπτυξη να ισχύει είναι εντυπωσιακή.

Θυμίζουμε ότι αυτοί οι βλάκες οι Ιρλανδοί ήταν στο μνημόνιο, η οικονομία τους είχε καταστραφεί λόγω τραπεζικής κρίσης, αλλά κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να ανατρέψει τα δεδομένα που την ήθελαν να βαράει κανόνι και να... γελάει η «συμμαχία του Νότου» που ήθελε να φτιάξει ο Αλέξης και ο Ματέο.

Στην Ιρλανδία, που είναι κάτι αχώνευτοι... Κέλτες που όλο πίνουν κι έχουν κόκκινα μάγουλα, μείωσαν το χρέος τους σε ένα χρόνο κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες και αποτελούν πλέον μια οικονομία – πρότυπο. Και τι περίεργο: Όσο διαρκούσε η ιρλανδική κρίση ο φόρος στις επιχειρήσεις ήταν μόλις 12,5%. Η τρόικα τους επέβαλε σκληρό μνημόνιο, αλλά αυτοί επέβαλαν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές προκειμένου να φέρουν επενδύσεις και να ανοίξουν δουλειές.

Αυτός ο... κρύος λαός, έσκυψε το κεφάλι, δούλεψε σκληρά, υπέμεινε δύσκολες καταστάσεις, δέχθηκε ταπεινώσεις, αλλά βγήκε με περηφάνια από την εποπτεία των δανειστών και τώρα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ ανάπτυξης.

Σ' αυτούς του ασπρουλιάρηδες πρωθυπουργός της κρίσης μεταξύ άλλων ήταν ένας αχώνευτος δεξιός, ο Εντα Κένι, φίλος του Αντώνη Σαμαρά στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα. Αυτοί οι βλάκες εκεί πάνω, οι κρυόπλαστοι είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Όχι δεν όρμησαν στις πλατείες για να το παίζουν αγανακτισμένοι. Δεν έκαψαν την πρωτεύουσά τους, δεν πήγαν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας «να καεί το μπουρδέλο». Όχι, δεν προπηλάκισαν βουλευτές, δεν κράτησαν ομήρους πολιτικούς, δεν τα έβαλαν με την κακή τους την τύχη, με τους... νεοναζί της Μέρκελ ή με τον «ανάπηρο Σόιμπλε.

Αυτοί οι Ιρλανδοί είναι τόσο ανόητοι που δεν κοίταξαν πώς θα βγάλουν από πάνω τους την ευθύνη, που δεν αναζήτησαν θύματα για να τα θυσιάσουν. Όχι, εκεί δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για κρεμάλες, για λιντσαρίσματα και για γερμανοτσολιάδες. Δεν υπήρχε καν ο «ακωμβίοτος στρατηγός» να ψεκάσει τα μυαλά τους με ανοησίες.

Σ' αυτή τη χώρα είχαν την... ατυχία να μη γεννηθεί από την κρίση ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης. Κυρίως δεν ασχολήθηκαν με το πώς θα τσακίσουν με φόρους τις επιχειρήσεις. Αντιθέτως, άνοιξαν τις πόρτες και είπαν στους ξένους «ελάτε, βάλτε τα λεφτά σας. Κερδίστε εσείς, να κερδίσουμε κι εμείς».

Αυτή η χώρα του Βορρά μπορεί να μην έχει τις ομορφιές του Νότου και να μην είναι τόσο... έξυπνοι ή εξυπνάκηδες με εμάς, όμως, τώρα έχουν ανάπτυξη 26%.

Τι περίεργο. Αυτή η χώρα έχει τώρα πρωθυπουργό τον κακό δεξιό Εντα Κένι. Καλά να πάθει. Δεν έχει τον Αλέξη Τσίπρα, τον μεγαλύτερο πολιτικό μπαγαπόντη της ελληνικής μεταπολίτευσης.

Καλά να πάθουν. Αυτοί εκεί πάνω είναι γεμάτοι αισιοδοξία για το μέλλον. Εδώ όλα μαύρα, καμιά ελπίδα και κυρίως καμιά αλλαγή. Ο κόσμος μας ανατράπηκε αλλά εμείς ακόμη πιστεύουμε στους απατεώνες. Σιγά μην συγκριθούμε εμείς οι έξυπνοι με τα κορόιδα.