Η αγορά στα όριά της: Το πρώτο τρίμηνο χάθηκαν 7,5 δις και η κυβέρνηση έδωσε 2,5… Τα μέτρα είναι λάθος
13/03/2021 10:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αγορά στα όριά της: Το πρώτο τρίμηνο χάθηκαν 7,5 δις και η κυβέρνηση έδωσε 2,5… Τα μέτρα είναι λάθος

«Παρέχεται ρευστότητα σε επιχειρήσεις που δεν την χρειάζονται... Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις των επιχειρηματιών κατά 10 δις τους τελευταίους μήνες, αυτούς με τα lockdown»

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς χαρακτήρισε λάθος και ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης της αγοράς, επειδή είναι οριζόντια, μη στοχευμένα και προσανατολίζονται στην ανεργία και όχι στις θέσεις εργασίας.

Έκανε έκκληση να ανοίξει η αγορά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε τέσσερις μήνες σε lockdown, χωρίς να υπάρχει Lockdown, αυτό το βλέπουμε γύρω μας, η κυκλοφορία είναι παντού. Το λιανικό εμπόριο δεν ευθύνεται για τα κρούσματα, θα μπορούσαν να δουλεύουν τα μαγαζιά, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».

Σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξαπέλυσε… φαρμακερά βέλη: «Το πρώτο τρίμηνο του 2021 η αγορά έχει χάσει 7,5 δις και η Κυβέρνηση έδωσε 2,5 δις ευρώ. Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο. Τα μέτρα είναι οριζόντια και αυτό είναι λάθος, καθώς παρέχεται ρευστότητα σε επιχειρήσεις που δεν την χρειάζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις των επιχειρηματιών κατά 10 δις τους τελευταίους μήνες, αυτούς με τα lockdown».

Για να συνεχίσει φέρνοντας ως παράδειγμα την πολύπαθη εστίαση: «Ούτε στοχευμένα είναι τα μέτρα ούτε αρκετά. Προέρχομαι από τον κλάδο της εστίασης. Αν η Επιτροπή δώσει πράσινο φως να ανοίξει τον Απρίλιο η Εστίαση, πως θα κάνουν προμήθειες οι καταστηματάρχες; Με τα 600 ευρώ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής;».

Η διαπίστωση του κ.Καββαθά είναι: «Η αγορά θέλει ρευστότητα, που δεν την έχει. Πρέπει να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, όταν ανοίξει η αγορά και επομένως πρέπει να στηρίξουμε με μέτρα όχι την ανεργία, αλλά την απασχόληση και κυρίως, πρέπει να ανοίξουμε την αγορά».

Πηγή: newsbreak.gr