Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πριν τη λήξη του προγράμματος στήριξης, η απόφαση για το ελληνικό χρέος
04/06/2018 19:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πριν τη λήξη του προγράμματος στήριξης, η απόφαση για το ελληνικό χρέος

Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβαμπέργκερ, σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία και επισήμανε ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα.

"Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν. Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό. Η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών", δήλωσε η εκπρόσωπος.

FT: Την Πέμπτη στο Παρίσι συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρέος

Νέα συνάντηση στο Παρίσι θα έχουν αυτή την Πέμπτη αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης συναντήθηκαν με την Christine Lagarde του ΔΝΤ στο περιθώριο των συναντήσεων της G7 το Σαββατοκύριακο, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας.

Άνθρωποι που συμμετείχαν στις συζητήσεις της G7 ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα είναι αδιευκρίνιστο, αν και το ΔΝΤ και η Γερμανία σημείωσαν κάποια πρόοδο για τη συρρίκνωση του χάσματος στις απόψεις τους για το πόση ελάφρυνση χρέους πρέπει να παράσχουν στην Ελλάδα.

Άλλος ένας πονοκέφαλος είναι ότι περνάει ο χρόνος για το ΔΝΤ να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εν όψει της λήξης του προγράμματος τον Αύγουστο.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι εξετάζονται ενεργά και άλλες επιλογές για το πώς το Ταμείο θα μπορούσε να εμπλακεί στις αποφάσεις για την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr