Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Από Αύγουστο και... βλέπουμε οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος
13/04/2018 16:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Από Αύγουστο και... βλέπουμε οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. "Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους", η οποία αναμένεται στα μέσα Ιουλίου. "Θα ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητα του χρέους με το τέλος του προγράμματος" ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχει θέσει κατ' επανάληψη ως ορόσημο για την συνολική πολιτική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, το χρέος και την εποπτεία μετά μνημονίου την 21η Ιουνίου (σύνοδος Eurogroup). Μάλιστα, λόγω των ανησυχιών περί καθυστέρησης στην 4η αξιολόγηση έχει τεθεί και ένα "σχέδιο Β" για συμφωνία λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Ιουλίου, όταν συνέρχονται εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, μάλιστα, είπε ότι το υπουργείο συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις έγιναν λίγη ώρα μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον ομόλογό του Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο. Ο εκπρόσωπος του Σολτς απέφυγε να σχολιάσει το αντικείμενο της συνάντησης των δύο υπουργών και αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η αρνητική διάθεση της Γερμανίας φάνηκε και από τις πληροφορίες για ενστάσειςαναφορικά με τις παρεμβάσεις στο χρέος και την σύνδεσή τους με το γαλλικό κλειδί και αυστηρότερη μετα-μνημονιακή εποπτεία που μεταφέρθηκαν και στις χθεσινές συνόδους του EWG και του Washington Group.

capital.gr