Γ. Στουρνάρας: Οι αγορές θα παρακολουθούν στενά την Ελλάδα όταν τελειώσει το πρόγραμμα
31/07/2018 11:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Στουρνάρας: Οι αγορές θα παρακολουθούν στενά την Ελλάδα όταν τελειώσει το πρόγραμμα

Οι αγορές θα παρακολουθούν τις κινήσεις της Ελλάδας όταν τελειώσει το πρόγραμμα διάσωσης, προειδοποιεί μιλώντας στους Financial Times ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη υπαναχώρηση της χώρας από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να καταστρέψει την εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών.

"Μόλις μείνουμε μόνοι μας, οι αγορές θα έχουν μια σκληρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά από τις 20 Αυγούστου", δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι "οι επενδυτές θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις οικονομικές πολιτικές. Εάν αισθανθούν ότι υπαναχωρούμε, θα φύγουν. Εάν αισθανθούν ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, θα μας δώσουν μια ευκαιρία".

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως "πρέπει να είμαστε πιο φιλόδοξοι στη μείωση των NPLs. Οι τράπεζες θα πρέπει να επιδιώξουν πιο εντατικά πωλήσεις των NPLs και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές".

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι ηγέτες της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί ποτέ ξανά σε μια τέτοια κατάσταση. "Το ελάχιστο που αναμένεται είναι ότι το πολιτικό σύστημα έχει διδαχθεί από τα λάθη και δεν θα τα επαναλάβει".

Πηγή:capital.gr