Γ. Στουρνάρας: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω "σκελετούς"
30/12/2017 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Στουρνάρας: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω "σκελετούς"

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", εξακολουθεί να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του Μεγάρου Μαξίμου. Οι παρεμβάσεις του προκαλούν έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση, θεωρώντας πως θολώνουν το αφήγημά της περί… καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, το φθινόπωρο του 2018.

Ο κ. Στουρνάρας, όπως σημειώνεται στο ίδιο μέσο, αναφερόμενος στις επιθέσεις που εξακολουθεί να δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε με νόημα σε συνομιλητές του: "Δεν έχω σκελετούς και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα".

Η πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο ουσιαστικά κατέγραψε τους προβληματισμούς και τις διαπιστώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμούν η Ελλάδα να βαδίσει με ασφάλεια και χωρίς… αυταπάτες στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση και της επιστροφής στην ομαλότητα.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, ο κ. Στουρνάρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει μπροστά στον πολιορκητικό κριό της κυβέρνησης και τονίζει σε συνομιλητές του: "Είμαι υποχρεωμένος ως κεντρικός τραπεζίτης, να λαμβάνω υπόψη μου τον μακροχρόνιο ορίζοντα και το μακροχρόνιο συμφέρον της χώρας και αυτό εκφράζει η ΤτΕ στις εκθέσεις της".

Ο κεντρικός τραπεζίτης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του μέσω της δικαστικής οδού, ακόμη και μετά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, τονίζει: "Δεν με πτοούν οι επιθέσεις, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, οι άνανδρες και ανήθικες επιθέσεις στη σύζυγό μου".

capital.gr