Γ. Βρούτσης: Οι επικουρικές συντάξεις αποδίδονται μειωμένες κατά 44% σε σχέση με το 2014
03/03/2018 19:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Βρούτσης: Οι επικουρικές συντάξεις αποδίδονται μειωμένες κατά 44% σε σχέση με το 2014

Για αποκάλυψη της απάτης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι οι επικουρικές συντάξεις που εκδίδονται με τρία χρόνια καθυστέρηση είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 44% σε σχέση με το 2014., προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι βιώνουν σήμερα τις αχρείαστες και άδικες μειώσεις που συντελέστηκαν σε βάρος τους με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο κ. Βρούτσης αναφέρει τα εξής:

"Ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης και ολιγωρίας, αποδίδονται, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώτες από τις 120 χιλ. εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, μειωμένες κατά τουλάχιστον 44% σε σχέση με το 2014. Και αυτό διότι στην αρχική μείωση κατά 38%, θα πρέπει να προστεθεί και η καταχρηστική επιβάρυνση 6% που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως εισφορά υγείας.

Σήμερα, αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης. Παρ’ ότι πέρασαν 3 χρόνια, οι πολίτες θυμούνται τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοπρεπείς επικουρικές συντάξεις. Όπως θυμούνται και τις καταγγελίες προς την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που συντελέστηκε στο επικουρικό σύστημα της χώρας μας, την Νοητή Κεφαλαιοποίηση, η οποία διασφαλίζει διαφάνεια, δικαιοσύνη και κυρίως βιωσιμότητα στο επικουρικό σύστημα για τις επόμενες γενιές των εργαζομένων.

Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα βιώνουν τις αχρείαστες και άδικες μειώσεις που συντελέστηκαν σε βάρος τους με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κυρίως όμως τη μεγάλη κοροϊδία και εξαπάτηση".

capital.gr