Ευρωπαίος αξιωματούχος: Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης το Ελληνικό
05/10/2017 18:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης το Ελληνικό

"Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης" αποκάλεσε την επένδυση στο Ελληνικό, Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων πριν το Eurogroup. Και ενώ η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι "η Ελλάδα θα έχει τεράστια οφέλη από το να ξεμπλοκάρει αυτή η υπόθεση, πολύ μεγαλύτερα από την ίδια την επένδυση".

Σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση, και όπως μεταδίδει το skai.gr, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι "οι αρχές εργάζονται για να συλλέξουν τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών" τα οποία θα ξεκλειδώσουν και την εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ που απομένουν. "Θα ήταν καλό για την ρευστότητα της Ελλάδας αν τα στοιχεία φτάσουν και πιστοποιηθούν εγκαίρως πριν από την 31 Οκτωβρίου", καθώς τότε λήγει και η προθεσμία που τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα είπε ο αξιωματούχος, και δήλωσε αισιόδοξος ότι "αυτό θα συμβεί".

Εξήγησε δε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα κατέβουν στην Αθήνα "μετά τις φθινοπωρινές συναντήσεις του ΔΝΤ" και οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον δεν θα αφορούν την Ελλάδα. "Υπάρχει η βούληση να τελειώσει η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους" δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

Κομισιόν: Μνημονιακή υποχρέωση η επένδυση στο Ελληνικό

Των δηλώσεων του Ευρωπαίου αξιωματούχου είχαν προηγηθεί δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

"Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης" πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο με 15 ψήφους υπέρ και μια κατά κύρηξε την Τρίτη 300 στρέμματα στο Ελληνικό ως αρχαιολογικό χώρο, χθες η Lamda Development σε επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε πως αναμένεται την επίσημη ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο των αποφάσεων του Συμβουλίου.

Στην ίδια ανακοίνωση η Lamda Development ανέφερε ότι "η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας".

capital.gr