Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη
16/02/2017 20:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη

Mε την σκωπτική φράση «η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη» σχολίασε ευρωπαίος αξιωματούχος τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Καλύτερα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα, παρά αργότερα, το να περιμένεις και να περιμένεις, αντίθετα με το κόκκινο κρασί, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη, αλλά χειρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι δανειστές δεν βιάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση: «Δεν χρειάζεται να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των Eurogroup, 20 Μαρτίου, μετά Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο «πολλά Eurogroup πριν από το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. «Αυτό δεν έχει αλλάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα» είπε.

«Το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι αρκετά σύντομο» έσπευσε να προεξοφλήσει ο ίδιος αξιωματούχος εκμηδενίζοντας τις προσδοκίες που ακόμη και σήμερα καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα εικοσιτετράωρα θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών είναι σε εξέλιξη για τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα για συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών, είπε ο ίδιος παράγοντας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πάντως ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο. «Ολοκληρώθηκε περιορισμένος αριθμός από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης… Οι θεσμοί διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2019» σημείωσε.

imerisia.gr